8 db zsemle
8 dl tej
25 dkg cukor
5 db tojás
2-3 db alma
1 cs vaníliás cukor
1 citrom és narancs reszelt héja
baracklekvár
darált dió
örölt fahéj
A zsemléket 1 cm-es darabokra szeletelem. A tejet felforralom a vaníliás cukorral és a citrom és narancs reszelt héjával. A tojásokat kettéválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd a felforralt tejet apránként hozzáadom, habverővel simára keverem és ráöntöm a szeletelt zsemlére.
Egy tűzálló tálat kikenek vajjal és megszórom zsemlemorzsával. A leöntött zsemle felét szétterítem a tálban, ráfektetem a meghámozott, megfelezett, kicsummázott, felszeletelt almákat, megszórom őrölt fahéjjal, és megkenem baracklekvárral, ráteszem a zsemle másik felét, megszórom cukrozott daráltdióval és ismét megkenem baracklekvárral. 180 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
A tojások habját felverem kevés cukorral. Amikor a megsült kiveszem a sütőből és ráhalmozom a tojások felvert habját, amibe két kanál baracklekvárt kevertem. Visszateszem a sütőbe egy pár percre, hogy szint kapjon.
A vajat és a tojásokat robotgéppel habosra keverjük, ezt követően a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot is beledolgozzuk. Így egy elég szilárd állagú masszát kapunk. Sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a fele cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. A sárgáját ráöntjük a fehérjére és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A kókuszolajat egy edénybe fel kell olvasztani, majd az összes alapanyagot bele kell tenni. Jöhet egy alapos kevergetés. Az összekevert tésztából ezután egy kanál seg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű