25 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 tojás
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
30 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor
1 dl tej
10 dkg reszelt étcsokoládé
A bevonathoz:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
5 dkg csokoládéreszelék
A vajat és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást. A kakaóport, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport is belekeverjük, majd felöntjük a tejjel. Ha a tészta megfelelő állagú, belekeverjük a reszelt csokoládét is. Kiolajozott sütőformába kanalazzuk a tésztát és 180 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük. A süteményt kihűtjük, közben felverjük a habot és belekeverjük a cukrot és a kakaóport. Eloszlatjuk a süti tetején, megszórjuk a csokoládéreszelékkel és már kínálhatjuk is.
A rizslisztbe morzsold bele a zsiradékot, de vigyázz, hogy a zsiradék ne melegedjen, olvadjon meg. Gyúrd hozzá a tojássárgákat és ha kell némi vizet, hogy jól gyúrható, könnyen k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalakálit feloldjuk 1 dl tejben. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrokat, majd a feloldott szalakálit is. Elkezdjük gyúrni és annyi tejet adunk még hozzá, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a tojásokat, a vajat és a vaníliaesszenciát keverjük habosra. Forgassuk bele a tejfölt, szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, végül a citromhéjat. Keverjük simára, é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű