3 dl kókusztej
4 dl habtejszín
20 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál gríz
8 dkg porcukor
1 tojás sárgája
A tetejére:
5 dkg kókuszpehely
A tojást kettéválasztjuk és a sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejhez, a grízzel együtt és lassú tűzön elkezdjük főzni. Mikor felmelegedett belekeverjük a kókuszreszeléket is és folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós. Ha elkészült kihűtjük a krémet, majd a habtejszínt felverjük és összekeverjük a krémmel. Fagyasztóba tesszük legalább 3 órára, ezt követően tálalhatjuk is. Tálaláskor megszórjuk a kókuszpehellyel.
A lisztet a cukorral, a margarinnal, a sütőporral, a tojással, a reszelt citromhéjjal és a levével, a vanilíarúd kikapart belsejével vagy a vanília aromával összedolgozzuk. 4 cipót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este elkészítjük a kovászt. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a vizet vagy tejsavót és lágy kovászt készítünk, amit letakarva, langyos helyen (20-22 C fok) 8-12 órát hagyunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat egy tálba ütjük, elkeverjük a cukorral. 2. Majd az összes hozzávalós szép sorba beletesszük és összekeverjük. 3. A legvégén az almát hámozzuk, magházát eltávolítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral és a citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz. Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, majd a citromlevet. Tovább keverjük A lis...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű