menu

Családireceptkönyv.hu

Főzött csokimáz


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 dkg cukor
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál víz
1-2 dkg margarin vagy vaj


Elkészítés:


A cukrot a kakaóporral és a vízzel kikeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el fel nem oldódik benne (akkor hólyagok nőnek a tetején). Egy pohár hideg vízbe cseppenthetünk egy picit, és ha nem folyik szét benne, hanem egyben leszáll az aljára, akkor jó az állaga. Keverjünk bele 1-2 dkg vajat vagy margarint, és azonnal tehetjük a sütemény tetejére. Ha a süteményt hűtőbe tesszük – miután leöntöttük csokimázzal – akkor hamarabb megszilárdul a máz a tetején.

Margarin vagy vaj helyett tetszés szerint használhatunk étolajat is.



Trükkök, tippek, praktikák:


Vass Lászlóné receptje.

Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!

Kép forrása: Femina



Forrás: http://webcukraszda.hu/fozott-csokimaz/

Főzött csokimáz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós túrós gofri
Ropogós túrós gofri

A tojásokat egyesével kettéválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a sót és a cukor felét. Kézi robotgéppel először alacsony fokozaton verjük, majd, ha már fehér és habos verjük erősebben a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-csokis keksz
Diós-csokis keksz

1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd a durvára aprított csokit beleszórjuk. 2. Kis golyókat csinálunk, majd egy kicsit szétlapítjuk őket, és a tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érje...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Süti - Mazsolahabos desszert
Süti - Mazsolahabos desszert

Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az eritritet és a szódabikarbónát. Beleöntünk egy evőkanálnyi citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej Szelet
Madártej Szelet

Teteje: 3 dl habtejszín Elkészítése: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben megsütöm. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk