Családireceptkönyv.hu

Főzött csokimáz


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 dkg cukor
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál víz
1-2 dkg margarin vagy vaj


Elkészítés:


A cukrot a kakaóporral és a vízzel kikeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el fel nem oldódik benne (akkor hólyagok nőnek a tetején). Egy pohár hideg vízbe cseppenthetünk egy picit, és ha nem folyik szét benne, hanem egyben leszáll az aljára, akkor jó az állaga. Keverjünk bele 1-2 dkg vajat vagy margarint, és azonnal tehetjük a sütemény tetejére. Ha a süteményt hűtőbe tesszük – miután leöntöttük csokimázzal – akkor hamarabb megszilárdul a máz a tetején.

Margarin vagy vaj helyett tetszés szerint használhatunk étolajat is.



Trükkök, tippek, praktikák:


Vass Lászlóné receptje.

Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!

Kép forrása: Femina



Forrás: http://webcukraszda.hu/fozott-csokimaz/

Főzött csokimáz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
MAGLÓDI KOSÁR
MAGLÓDI KOSÁR

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csokis-zabpelyhes keksz
Csokis-zabpelyhes keksz

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Összekeverjük a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. A margarint elektromos keverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliakivonatot, m...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Mágnás diós
Mágnás diós

A tészta hozzávalóit összegyúrom, annyi tejfölt teszek hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Legalább egy órát letakarva pihentetem, addig elkészítem a tölteléket. A tojásfe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Aranygaluska
Aranygaluska

A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk