Családireceptkönyv.hu

Shrek szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz
500 g keksz - háztartási (darált)
250 g margarin
250 g porcukor
9 evőkanál 2,8%-os tej
A kakaós részhez
3 evőkanál holland kakaópor
4 evőkanál rum - barna
A zöld részhez
4 evőkanál mandula aroma
A tetejére
120 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)

Elkészítés:




A darált kekszet, meleg tejet, szobahőmérsékletű vajat és porcukrot összegyúrjuk, majd két egyenlő részre szedjük.

Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport és a rumot.

A másik feléhez hozzáadjuk a zöld színű mandulaaromát és átgyúrjuk.

Sütőpapírral kibélelünk egy 15x30 cm-es formát. Belenyomkodjuk először a kakaós alapot.

Majd belenyomkodjuk a zöld kekszes réteget is a kakaós tetejére.

Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és a mandulás réteg tetejére simítjuk.

Majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Shrek szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Grízes-mascarponés keksztekercs  Forrás: http://webc
Grízes-mascarponés keksztekercs Forrás: http://webc

A tejet felforralom, beleszórom a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzöm. Csipetnyi sóval ízesítem. Kihűtöm. A mascarponét a porcukorral nagyon habosra keverem, majd a kihűlt tejbeg...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diós tejszínszelet
Diós tejszínszelet

Elkészítése: A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dióhabos holdacskák
Dióhabos holdacskák

A cukrot a tojássárgákkal a vajjal és citromhéjjal jól kikeverjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a tojásárgás krémhez keverjük annyi tejjel, hogy jól kenhető ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk