Az alaphoz
500 g keksz - háztartási (darált)
250 g margarin
250 g porcukor
9 evőkanál 2,8%-os tej
A kakaós részhez
3 evőkanál holland kakaópor
4 evőkanál rum - barna
A zöld részhez
4 evőkanál mandula aroma
A tetejére
120 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
A darált kekszet, meleg tejet, szobahőmérsékletű vajat és porcukrot összegyúrjuk, majd két egyenlő részre szedjük.
Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport és a rumot.
A másik feléhez hozzáadjuk a zöld színű mandulaaromát és átgyúrjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 15x30 cm-es formát. Belenyomkodjuk először a kakaós alapot.
Majd belenyomkodjuk a zöld kekszes réteget is a kakaós tetejére.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és a mandulás réteg tetejére simítjuk.
Majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A tejet felforralom, beleszórom a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzöm. Csipetnyi sóval ízesítem. Kihűtöm. A mascarponét a porcukorral nagyon habosra keverem, majd a kihűlt tejbeg...
Elkészítési idő: 45 percElkészítése: A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőfor...
Elkészítési idő:A cukrot a tojássárgákkal a vajjal és citromhéjjal jól kikeverjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a tojásárgás krémhez keverjük annyi tejjel, hogy jól kenhető ma...
Elkészítési idő: