Tésztához:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
4 dl tej
3 dkg élesztő
6 dkg cukor
2 ek olaj
Krémhez:
25 dkg margarin
2 cs vaníliáscukor
20 dkg porcukor
3 ek kakaó
A tetejére:
1 tojássárgája
5 dkg dió
porcukor
A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Hat részre osztjuk, fél óráig kelesztjük.
Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, vaniliáscukorral és a kakaóval. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük krémmel, majd feltekerjük. Hármat-hármat összefonunk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetve fél óráig pihentetjük.
A tetejüket tojássárgájával megkenjük, apróra vágott dióval meghintjük.
180 fokon megsütjük.
1. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk. 2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelőször is a meggyet lecsöpögtetjük. A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Kétfelé vesszük a tésztát, de az egyik kicsit nagyobb legyen. Kinyújtuk a nagyobbik tésztát. Vajazott, li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal ledagasztjuk, jól kidolgozzuk. A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük. A tésztát 3 mm-re kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű