♥ TÉSZTA:
40 dkg liszt
1 csg.sütőpor
25 dkg cukor
20 dkg vaj vagy margarin
4 tojássárgája
1 citrom leve és héja
♥ HAB:
4 tojásfehérje
30 dkg porcukor
1ek.citromlé(friss citromból)
♥ TÖLTÉS:
sárgabaracklekvár
A fehérjéket a porcukorral és citromlével verd kemény habbá. A cukrot lassan adagold a félig felvert tojáshabhoz ,miközben folyamatosan keverd (robotgéppel). Végül a citromlét is lassan adagold hozzá. (eredetileg gőz fölött kell felverni)
A tészta hozzávalóit gyúrd össze. Lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra (2 mm).Pogácsaszaggatóval félholdalakokat szaggass ki a tésztából.
A félholdakat tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és kend meg tojáshabbal.Ezt megteheted késsel kenve, vagy habzsákból kinyomva. A teljes holdat be kell kenni.
Előmelegített 165 C-os sütőben 8-10 perc alatt megsülnek.
Nem szabad barnulnia,sem a habnak,sem a tésztának.A sütési idő
függ a sütőtől és a tészta vastagságától. Figyelni kell.
Amikor kihűltek kettesével ragaszd össze lekvárral úgy,hogy a habos oldalak legyenek kívül.
Elkészítés: a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a citrom levét és lereszelt héját. A lisztet összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. 5 tojást szétválasztunk. A sárgákat kikeverjük 10 dkg porcukorral és 3 ek vízzel. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. 7 dkg diót és 9...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, 4 evőkanál cukrot, reszelt citromhéjat, a rumot. Ráöntjük a felszeletelt kiflikre és 15-20 percig áztatj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszes alaphoz a kókuszreszeléket serpenyőben megpirítjuk. A zabkekszet késes aprítóban összezúzzuk vagy egy nyújtófa segítségével apróra törjük és összeforgatjuk a kettőt. A kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes