50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
3 dl tej
6 dkg zsír vagy margarin
5 dkg porcukor
só
darált dió
2 vaníliás pudingpor
1,5 l tej
6 ek kristálycukor
1 dl langyos tejből, 0,5 dkg cukorral, 3 ek. liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, amiben a sót feloldottuk.
A zsírt vagy margarint felolvasztjuk. A liszthez öntünk mindent és jól kidolgozzuk. Meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük, majd deszkára borítjuk, másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Kivajazott edénybe sorba rakjuk az olvasztott vajba vagy zsírba mártott gömböket, tetejét cukros darált dióval megszórjuk. Ezután állni hagyjuk.
Mikor a tészta annyira megkelt, hogy az edényt kitölti, előmelegített sütőbe tesszük és lassú tűznél megsütjük. Vaníliamártást adunk hozzá
1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. 2. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. 3. A tejből liszttel sűr...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűTésztához összeturmixoljuk az összetevőket, kb 5 cm-es köröket azonnal sütjük.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet,a darált diót és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A körülbelül 20*35-ös, közepes tepsi alját kivajazzuk, és beleöntjük a fahéjjal, pudingporral, negyed bögre cukorral elkevert, felkockázott almát. 2. Ezután a tészta hozzávalói...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű