50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
3 dl tej
6 dkg zsír vagy margarin
5 dkg porcukor
só
darált dió
2 vaníliás pudingpor
1,5 l tej
6 ek kristálycukor
1 dl langyos tejből, 0,5 dkg cukorral, 3 ek. liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, amiben a sót feloldottuk.
A zsírt vagy margarint felolvasztjuk. A liszthez öntünk mindent és jól kidolgozzuk. Meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük, majd deszkára borítjuk, másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Kivajazott edénybe sorba rakjuk az olvasztott vajba vagy zsírba mártott gömböket, tetejét cukros darált dióval megszórjuk. Ezután állni hagyjuk.
Mikor a tészta annyira megkelt, hogy az edényt kitölti, előmelegített sütőbe tesszük és lassú tűznél megsütjük. Vaníliamártást adunk hozzá
5 dkg lisztet elveszünk a 30 dkg-ból és elkeverjük 1 tk cukorral és a csipet sóval, majd a langyos vízzel csomómentesre keverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, az edényt lefödjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. ◾️Kinyújtjuk, és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. ◾️Sütőpapíros tepsire pakoljuk a korongokat. ◾️A tojásfehérjét az édesítővel tejfö...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű