Hozzávalók:
30 dkg porcukrot és
1 vaníliás cukrot
15 dkg margarinnal jól kikeverni, majd hozzákeverni apránként
30 dkg darált diót,
17 dkg lisztet egy mokkáskanál sütőporral,
6 evőkanál tejet,
7 tojás habbá vert fehérjét,
egy citrom reszelt héját. (Remélem nem hagytam ki semmit) Lassú tűzön kb. 20-30 percet sütni.
Ha elkészült, a
7 tojás sárgájából és
30 dkg porcukorból készült krémmel leönteni, majd visszatenni a sütőbe, de már nem kell sütni! (Erre azért van szükség, hogy előbb megszáradjon rajta a máz.) Mielőtt megkeményedne a máz teljesen, érdemes felszeletelni a sütit, és akkor nem törik meg vágás közben!
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük b...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűFelforrósítjuk a kalács sütőt, egy kanál masszát a közepébe teszünk, összenyomjuk és addig sütjük az egyik oldalát míg fütyül, utána megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg és keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá a kockára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű