Hozzávalók:
30 dkg porcukrot és
1 vaníliás cukrot
15 dkg margarinnal jól kikeverni, majd hozzákeverni apránként
30 dkg darált diót,
17 dkg lisztet egy mokkáskanál sütőporral,
6 evőkanál tejet,
7 tojás habbá vert fehérjét,
egy citrom reszelt héját. (Remélem nem hagytam ki semmit) Lassú tűzön kb. 20-30 percet sütni.
Ha elkészült, a
7 tojás sárgájából és
30 dkg porcukorból készült krémmel leönteni, majd visszatenni a sütőbe, de már nem kell sütni! (Erre azért van szükség, hogy előbb megszáradjon rajta a máz.) Mielőtt megkeményedne a máz teljesen, érdemes felszeletelni a sütit, és akkor nem törik meg vágás közben!
1. A kristálycukrot és a tojásokat egy tálban habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad), majd hozzáadjuk a tejfölt, illetve a tejet is. 2. A lisztet, sütőport és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzekből nem túl kemény tésztát kell gyúrni, ha szükséges tejföl hozzáadásával.(kb. 1-2 dl) 1/2 cm vastagra nyújtani, formázni, szaggatni. A tetejét tojással megkenjük. Kizsírozott...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűA 40 dkg liszttel elkeverjük a sütőport, a csipet sót, majd a 25 dkg rámával alaposan elmorzsoljuk. Ezután belekeverjük a porcukrot, és a vaníliáscukrot. Hozzáadjuk a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: kb: 30-40 dkg dió, ízlés szerint cukor, citromhéj, baracklekvár A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű