24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához:
50 dkg finomliszt, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj vagy margarin, egy csipet só, 3 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, reszelt citromhéj, 3-4 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1,5 kg alma, 3 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1/2 csomag vaníliás pudingpor, 3 tojás fehérje
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. Nem kell teljesen megfagyasztani, bár az sem baj, lényeg, hogy amíg a töltelék elkészül, megdermedjen annyira, hogy le tudjuk reszelni.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a vajon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük, és besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A hűtőben tárolt tésztát kivesszük, elnyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
Ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük.
200 fokra melegített sütőben sütjük, amíg picit meg nem pirul a teteje.
Langyosan szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
1. A leveles tésztát 2 darabra vágjuk, nyújtjuk (2db 2ox25cm-es tésztalapot kapunk). 2. Megtöltjük a krémmel, összetekerjük, tetejét tojással megkenjük, sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat egy nagy tálba öntjük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A krém elkész...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük. (nem kell bele cukor). A mákot a lekvárral, cukrokkal és annyi tejjel keverjük, hogy egy kenhető masszát kapjunk. A tésztát 4 ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű