Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű almás sütemény


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


24 x 36 cm-es tepsihez

A tésztához:
50 dkg finomliszt, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj vagy margarin, egy csipet só, 3 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, reszelt citromhéj, 3-4 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
1,5 kg alma, 3 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1/2 csomag vaníliás pudingpor, 3 tojás fehérje

Elkészítés:


A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. Nem kell teljesen megfagyasztani, bár az sem baj, lényeg, hogy amíg a töltelék elkészül, megdermedjen annyira, hogy le tudjuk reszelni.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a vajon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük, és besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A hűtőben tárolt tésztát kivesszük, elnyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
Ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük.
200 fokra melegített sütőben sütjük, amíg picit meg nem pirul a teteje.
Langyosan szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Habkönnyű almás sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MAZSOLÁS-CUKKINIS KUGLÓF
MAZSOLÁS-CUKKINIS KUGLÓF

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Régi fánk recept
Régi fánk recept

Előtte való nap meleg kályha közelébe állítjuk a fánkhoz szükséges kellékeket. Másnap a lisztet melencébe (veidling) tesszük és az élesztőt egy kis cukros, langyos tejben előbb meg...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Baklava muffin (mézes-diós muffin)
Baklava muffin (mézes-diós muffin)

A dióbelet apróra vágjuk majd száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk túl sokat, mert akkor keserű ízt ad! Miután megpirult a dió, hozzáadjuk a mézet és a vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk