menu

Családireceptkönyv.hu

Morgós csúcs – Ezt a sütit nem kell sütni , egyszerű


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg darált háztartási keksz
20 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
8 dkg margarin
(esetleg egy kevéske tej)
A forgatáshoz kristály cukor.
A gesztenyés töltelékhez:
25 dkg fagyasztott gesztenye massza
5dkg porcukor
15 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
egy kevés rum v. rumaroma

Elkészítés:


Szükségünk van egy kézi citrom facsaróra , 1 üveg meggy v. cseresznye befőttre.

1. A kekszet a darált dióval ,porcukorral,kakaóval ( kevés tejjel) jól összegyúrjuk. Vizes kézzel kb.25 db kis gombócot formálunk belőle,amiket kristálycukorban meghempergetünk.
2. Felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal, és egy kevés rummal jól összedolgozzuk.
3. A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy torta formát bélelünk a tésztával. A közepébe teszünk magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.Ezután ( mivel cukorba forgattuk ) könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a csúcsokat ,ami kívül diós ,belül pedig finom gesztenyés. Először én is féltem, hogy fog kijönni a citrom facsaróból ,de nem kell félni ,mert egyszerűen kicsit ütögetve könnyen kijön … ezért muszáj a külsejét a gombócoknak cukrozni.

Morgós csúcs – Ezt a sütit nem kell sütni , egyszerű

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Meggyes Piskóta
Meggyes Piskóta

10dkg margarint 20dkg porcukorral habosra keverjük,majd hozzá adunk 4 tojássárgáját majd a 4 tojás fehérjéből kemény habot 20dkg lisztet 1 csomag sütőport ,1 van cukort ,citr resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszcsók- maradék tojásfehérje felhasználása
Kókuszcsók- maradék tojásfehérje felhasználása

Egy sütőlapot béleljünk ki szilikonos sütőpapírral, vagy a sütőpapírt vajazzuk be. Tegyük félre.A cukrot és a tojásfehérjét alaposan kavarjuk össze egy csipet sóval. Adjuk hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grizes mézes
Grizes mézes

Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ez idő alatt, elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Petra
ÚJ-ZÉLANDI SZÁRAZ SÜTEMÉNY
ÚJ-ZÉLANDI SZÁRAZ SÜTEMÉNY

A száraz hozzávalókat összekeverjük, a folyékonyakat is külön összekeverjük, majd masszát gyúrunk a kettőből, és vizes kézzel kicsi halmokat vagy hosszúkás rudacskákat rakunk le a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk