10 dkg darált háztartási keksz
20 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
8 dkg margarin
(esetleg egy kevéske tej)
A forgatáshoz kristály cukor.
A gesztenyés töltelékhez:
25 dkg fagyasztott gesztenye massza
5dkg porcukor
15 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
egy kevés rum v. rumaroma
Szükségünk van egy kézi citrom facsaróra , 1 üveg meggy v. cseresznye befőttre.
1. A kekszet a darált dióval ,porcukorral,kakaóval ( kevés tejjel) jól összegyúrjuk. Vizes kézzel kb.25 db kis gombócot formálunk belőle,amiket kristálycukorban meghempergetünk.
2. Felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal, és egy kevés rummal jól összedolgozzuk.
3. A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy torta formát bélelünk a tésztával. A közepébe teszünk magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.Ezután ( mivel cukorba forgattuk ) könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a csúcsokat ,ami kívül diós ,belül pedig finom gesztenyés. Először én is féltem, hogy fog kijönni a citrom facsaróból ,de nem kell félni ,mert egyszerűen kicsit ütögetve könnyen kijön … ezért muszáj a külsejét a gombócoknak cukrozni.
A vizet a margarinnal felforralom és hozzákeverem a lisztet. Addig keverem, amíg összeáll (kb 2 perc), majd egyenként alaposan eldolgozva hozzáadom a tojásokat.. Elosztom a tésztát...
Elkészítési idő:Dina világa
Elkészítési idő:Az almákat hámozd meg és reszeld le. Add hozzá a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, mandulát, a kókuszreszeléket, és ízesítsd ízlésed szerint. Legvégén tedd bele az útifű maghéj...
Elkészítési idő: