Családireceptkönyv.hu

Dunahullám szelet


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
3 tojás
15 dkg cukor
1,75 dl étolaj
1,75 dl tej
35 dkg liszt
3 tk sütőpor
1 ek kakaópor
1 ek tej
1 üveg magozott meggybefőtt

Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2 ek cukor (lehet vaníliás is egy része)
5 dkg vaj vagy margarin

Tetejére:
tortadara vagy étcsokoládé

Elkészítés:


Elsőként megfőzzük a pudingot: a pudingport elkeverjük a cukorral és néhány ek tejjel. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, ha forr, mehet bele a pudingpor, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még melegen beleolvasztunk 5 dkg vajat, alaposan elkeverjük. Néhányszor megkeverve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Közben elkészítjük a tésztát: az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat is. A sütőport és a lisztet vegyítjük, hozzáadjuk a tojásos krémhez a tejjel váltogatva. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és az 1 ek tejet és a világos tésztára simítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és rászórjuk a tésztára. 175 °C-on kb 30 perc alatt megsütjük (ellenőrizzük tűpróbával!). Ha kész, kivesszük, szobahőmérsékletűre hűtjük. A pudingot a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét bevonhatjuk csokoládéval, vagy tálalás előtt tortadarát szórhatunk rá. Érdemes a hűtőben tárolni.

Dunahullám szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almatócsni
Almatócsni

Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat és lereszeljük egy tálba. Hozzáadjuk a cukrot, tojást, vanillincukrot, egy csipet sót és a mazsolákat. Ezekkel először összekeverjük, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Vaníliás patkók recept
Vaníliás patkók recept

Az anyagokat összemorzsoljuk, majd gyorsan összedolgozzuk. Az így elkészült tésztát szétoszthatjuk, vagy csak egyszerűen tépünk belőle egy darabot, és rúddá sodorjuk. Egyforma hos...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Susan
Meggy dulcsáca - Irénke
Meggy dulcsáca - Irénke

A meggyet egy nagyobb lábasba rakom, beleteszem a vaníliát, és a cukrot, Lassú tűzön óvatosan kavargatom, hogy a meggy ne törjön össze, miután elolvadt a cukor,tovább főzőm még 40-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsintapor
Palacsintapor

Ezeket alaposan összekeverjük, beletöltjük egy csatos üvegbe, és a kamra polcán tartjuk. Ebédhez előkapjuk, majd egy bögre palacsintaport összekeverünk egy bögre tejjel, egy toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk