Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
30 dkg liszt
15 dkg cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál nutella
5 dkg vaj
3 dl habtejszín
5 dkg mogyoró
A tetejére:
5 dkg mogyoró/dió
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót a tojások sárgájával együtt egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Sütőformába öntjük és 30 perc alatt 180 fokon megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat is, majd mikor már csak langyos a nutellát is hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük az apróra tört mogyorót és a csokis krémet is. Mikor a tészta megsült, kettévágjuk és megkenjük a krémmel, majd a tetejét is bevonjuk vele. A tetejét mogyoró, vagy diódarabokkal díszítjük.
A 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150 fokra, légkeverés mert míg bemelegszik, összeállíthatjuk a tésztát. Nincs más dolgunk, mint minden hozzávalót összekeverni. Először a cukrot a tojásokkal...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lap alapanyagait egy kis liszt segítségével könnye gyúrhatóvá, majd késszé gyúrjuk. Ezután 2 lapot sütünk belőle. A piskóta tésztát elkészítjük, a végén a 4 tojásból felvert habo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézElőmelegítjük a sütőt. Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét és a cukor felét habbá verjük. A sárgáját a vizet és a maradék cukrot krémesre keverjük. Fehérjealaphoz hozzáöntjük a s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű