Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zongorabillenytűk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg cukor
30 dkg dió
4 tojássárga

24 dkg porcukor
3 tojásfehérje
citromlé

Elkészítés:


A 30 dkg cukrot, diót a tojássárgákkal összegyúrjuk, majd zsemlemorzsával meghintett gyúródeszkán fél cm vastagra nyújtjuk.
A porcukrot a fehérjékkel és a citromlével kemény habbá verjük. Ha gőz fölött verjük akkor keményebb marad a hab!
A kinyújtott lapot 2*6 cm-es lapokra vágjuk, a habot a tésztára simítjuk, majd egy kerek végű késsel óvatosan a tepsire emeljük őket.
60 percig sül 90 fokon - habra figyelni kell ne sárguljon meg!
Könnyen törik, óvatosan kell levenni a tepsiről.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
MADÁRTEJ *
MADÁRTEJ *

A tejet felforraljuk, a tojássárgáját annyi kanál cukorral keverjük össze, amennyi a tojás volt, és egy evőkanál liszttel. Vanílíás cukorral még gazdagítjuk. A forrásban levő tejb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kekszes csoda
Kekszes csoda

A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagolson leírtak szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy formába teszünk egy réteg kekszet majd...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Hólabda
Hólabda

2 db 6 tojásos piskótát sütünk, kiszaggatjuk, megtöltjük és kókuszban megforgatjuk. Krém: a tejet és lisztet pépesítjük, majd a vajat, a porcukrot és vaníliát hozzáadjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliás csiga
Vaníliás csiga

Az élesztőt fölfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben, ezután a többi hozzávalóval együtt lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. A töltelékhe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk