30 dkg cukor
30 dkg dió
4 tojássárga
24 dkg porcukor
3 tojásfehérje
citromlé
A 30 dkg cukrot, diót a tojássárgákkal összegyúrjuk, majd zsemlemorzsával meghintett gyúródeszkán fél cm vastagra nyújtjuk.
A porcukrot a fehérjékkel és a citromlével kemény habbá verjük. Ha gőz fölött verjük akkor keményebb marad a hab!
A kinyújtott lapot 2*6 cm-es lapokra vágjuk, a habot a tésztára simítjuk, majd egy kerek végű késsel óvatosan a tepsire emeljük őket.
60 percig sül 90 fokon - habra figyelni kell ne sárguljon meg!
Könnyen törik, óvatosan kell levenni a tepsiről.
A tejet felforraljuk, a tojássárgáját annyi kanál cukorral keverjük össze, amennyi a tojás volt, és egy evőkanál liszttel. Vanílíás cukorral még gazdagítjuk. A forrásban levő tejb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagolson leírtak szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy formába teszünk egy réteg kekszet majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű2 db 6 tojásos piskótát sütünk, kiszaggatjuk, megtöltjük és kókuszban megforgatjuk. Krém: a tejet és lisztet pépesítjük, majd a vajat, a porcukrot és vaníliát hozzáadjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt fölfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben, ezután a többi hozzávalóval együtt lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. A töltelékhe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes