30 dkg cukor
30 dkg dió
4 tojássárga
24 dkg porcukor
3 tojásfehérje
citromlé
A 30 dkg cukrot, diót a tojássárgákkal összegyúrjuk, majd zsemlemorzsával meghintett gyúródeszkán fél cm vastagra nyújtjuk.
A porcukrot a fehérjékkel és a citromlével kemény habbá verjük. Ha gőz fölött verjük akkor keményebb marad a hab!
A kinyújtott lapot 2*6 cm-es lapokra vágjuk, a habot a tésztára simítjuk, majd egy kerek végű késsel óvatosan a tepsire emeljük őket.
60 percig sül 90 fokon - habra figyelni kell ne sárguljon meg!
Könnyen törik, óvatosan kell levenni a tepsiről.
Elkészítése A hozzávalókat kézzel összedolgoztam, amíg szép egynemű tésztát kaptam. Ekkor kinyújtottam, majd hajtogattam és hagytam pihenni félórát. Ezt még kétszer megismételtem,...
Elkészítési idő:A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgájákat, a porcukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk ( egy lágy...
Elkészítési idő: 30percA joghurtot, a kétféle cukrot, a zselatint összekeverjük, majd felmelegítjük, de nem forraljuk. Ha kihűlt, beletesszük a felvert tejszínt. A fele masszát hideg vízzel kiöblített...
Elkészítési idő: