Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kati szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Katica szelet

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor
1 sütőpor,
4 tojás sárgája
15 dkg zsír
kb. 1/2 liter tej
A fentieket összegyúrjuk, annyi tejjel, amennyit felvesz, majd 3 lapot sütünk tepsi háton.

Krém:
A legrosszabbul sikerült lapot nyújtófával összetörjük, még melegen, a maradék tejjel összekeverjük, és félretesszük.

15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1/2 dl rum, vagy egy rumaroma
1 cs vaníliás cukor
1 ek lekvár
4 dkg kakaópor

Fentieket robottal habosra keverjük, majd összekeverjük a tejes krémmel. Ezzel töltjük meg a két maradék lapot.

Tetejére:
A 4 tojás fehérjét, 30 dkg porcukorral vízgőz felett habosra verjük, majd rákenjük a sütemény tetejére, színes tortadarával szórjuk meg. Másnap szeletelhető

Kati szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellizált sült banán rummal
Karamellizált sült banán rummal

A banánokat hámozzuk meg, szeleteljük fel és locsoljuk meg a konyakkal. A tojásfehérjékből a vaníliás cukorral verjünk habot. Ebbe forgassuk bele a banánokat és a baracklekvárt. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
kozák sapka
kozák sapka

Keverjük el habosra a tojássárgáját a vízzel és a cukorral. Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. Verjük habbá a tojásfehérjét és adjuk hozzá a masszához. Öntsük bele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viki
Mézes keksz
Mézes keksz

A vajat megolvasztjuk a mézzel, de nem kell forralni, csak a a vaj olvadjon fel. Ebbe belekeverjük a porcukrot, majd ha mézes rész nem meleg a tojást is. A lisztet, szódabikarbóná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Karácsonyi mézes (nem csak karácsonyra)
Karácsonyi mézes (nem csak karácsonyra)

A lisztet tálba szitáljuk, a cukorból és a vízből szirupot főzzünk és felolvasztjuk benne a mézet, majd leforrázzuk vele a lisztet. Fakanállal elkeverjük, és hagyjuk kihűlni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk