35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tejA töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszezelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:
porcukor
A megszóráshoz:
porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kicsit felfőzzük. A leveles tésztát kinyújtjuk a szendvicssütő méretére, ráhalmozzuk az alma tölteléket. Befe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. A csokoládét apró darabokra vágjuk.A lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a sóval, és hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe beletesszük a cukrot, a sót. Beleszórjuk 2-3 részletben a lisztet, amit kizárólag kézi mixerrel teljesen csomómentesre keverünk! (különben ha beleszakadunk sem lesz csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponével, a tejszínnel és legalább 1 evőkanál rummal. Rendkívül finom krém lesz belőle. Ezután egy kisebb tálat fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű