35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tejA töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszezelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:
porcukor
A megszóráshoz:
porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
A lisztet átszitáltam és fészket készítettem a közepében. Belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a porcukrot, felöntöttem 0,5-1 dl langyos tejjel és megfuttattam az élesztőt. Kb. 1...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lapok elkészítése: keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval, addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szóda...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűAz epret egy tálba tesszük, majd meglocsoljuk a citrom levével. Ezt követően botmixer segítségével pürésítjük. Majd a pürét egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a nagyobb darabok és mag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.Elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű