Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
Túrós rész:
35 dkg túró
10-15 dkg cukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
Egyéb:
1 üveg sárgabarackbefőtt (vagy 40-50 dkg friss sárgabarack)
fahéj (csak a friss barackhoz kell!)
2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztamasszába. Kikent tepsibe öntjük, elsimítjuk. A túrót és a hozzávalókat kikeverjük, és kisebb csomókat hintünk belőle a tésztába. A sárgabarackbefőttet lecsepegtetjük, és tetszőleges darabokra vágjuk. Ha friss barackkal dolgozunk, alaposan megmossuk, daraboljuk, majd kevés fahéjjal meghintve ezt is a tésztára szórjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kenjük meg a tetejét a megolvasztott sárgabaracklekvárral. Pici porcukorral meghintve kínáljuk.
Piskóta A sütőt 150 fokra beállítva előmelegítjük – mielőtt elkezdjük a tésztát készíteni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal, a csipet sóval habosra kikeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 deka margarinon megpároljuk. (Lehet 2-3 részletbe...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű