Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
Túrós rész:
35 dkg túró
10-15 dkg cukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
Egyéb:
1 üveg sárgabarackbefőtt (vagy 40-50 dkg friss sárgabarack)
fahéj (csak a friss barackhoz kell!)
2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztamasszába. Kikent tepsibe öntjük, elsimítjuk. A túrót és a hozzávalókat kikeverjük, és kisebb csomókat hintünk belőle a tésztába. A sárgabarackbefőttet lecsepegtetjük, és tetszőleges darabokra vágjuk. Ha friss barackkal dolgozunk, alaposan megmossuk, daraboljuk, majd kevés fahéjjal meghintve ezt is a tésztára szórjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kenjük meg a tetejét a megolvasztott sárgabaracklekvárral. Pici porcukorral meghintve kínáljuk.
A sütőt előmelegítjük 170C fokra. Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük. A diót ledaráljuk (vagy apró darabokra vágjuk) és a kókusszal együtt a kekszhez kavarjuk. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukor felét, a csipet sót a tejbe rakjuk, majd közepes lángon felmelegítjük. Közben összekeverjük a maradék cukrot, kakaóport a keményítővel, majd krémesre keverjük a tojássárgá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű