10 dkg mazsola
2 dl szőlőlé (vagy bor)
12 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kiskanál sütőpor
csipetnyi só
15 dkg vaj
1 evőkanál szárított levendula
1 tojás
A mazsolát egy jól záródó üvegbe tesszük, a szőlőlével felöntjük, és legalább egy napig állni hagyjuk, ezalatt a szemek szépen kigömbölyödnek. Sütés előtt a mazsolát lecsöpögtetjük, aprítógéppel vagy botmixerrel pépesítjük. A lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval meg a levendulával elvegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat, az egész tojást, a mazsolapépet, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva néhány órára hidegre tesszük, azután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kedvünk szerinti formákat szúrunk ki belőle. A kis tésztadarabokat sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép világosra sütjük. Meghinthetjük levendulás porcukorral is, de anélkül is fantasztikusan finom!
Ez a keksz egyszerűen elkészíthető, sokáig eltartható, egészséges és nagyon finom! Kávé, tea mellé, gyümölcslevesekhez kitűnő.
A rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük. Ha kihűl a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk. A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A túrót keverd ki a vajjal, add hozzá a cukrot, a sót, a lisztet és a sütőport. Tetszés szerint ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal. A tésztát gyúrd össze, formázz belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a tölteléket készítem el,mivel annak hűlnie kell. A pudingot a cukorral,tejjel lassú tűzön,folyamatos kevergetés mellet sűrűre főzöm,majd hagyom kihűlni. Ezek után készítem...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vajat a cukorral és tojással habosra keverjük. 2. Hozzátesszük a lisztet és tejet. 3. Tésztát gyúrunk, tepsibe tesszük. 4. Tetejére az elkészített vaníliás pudingo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz