- 500 g túró
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 60 g finomliszt
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag zero vaníliacukor
- 1 csipet só
- 50 g édesítőszer
◾️A túrót, a citromhéjjal és a tojásokkal kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, a lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliacukrot.
◾️Hűtőben pihentetjük, kb. 10 percet majd vizes kézzel kb. egyforma nagyságú gombócokat formázunk.
◾️Bő, forró olajban aranybarnára sütjük közepes hőfokon.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Az élesztőt felfuttatom a a cukros tejbe, a többi hozz hozzávalóval együtt összekeverem, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjak. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztezett deszkán...
Elkészítési idő: 2 óraA peremes sütőlap alját zsírpapírral kibéleljük. Hideg eljárással piskótát készítünk. A piskótát 2-2,5 cm vastagon, egyenletesen szétkenjük a sütőbádogban. Középmeleg sütőben sütjü...
Elkészítési idő: