- 10 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 4 ek. tej
- 2 ek. liszt
- 2 ek. kakaópor
- 25 dkg margarin
A cukrot, a zsírt és a tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a lisztet, sütőport. Megtöltjük a kosárka formákat és sütjük.
A töltelékhez a cukrot, tojást, tejet, lisztet és kakaóport felfőzzük, majd langyosan hozzákeverjük a margarint. Ezzel töltjük meg a kisült kosárkákat.
Zsírozott, lisztezett tepsibe (22x36 cm) öntjük és 180 °C-on megsütjük. Ha kihűlt, felkockázzuk és előbb csokimázba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítési idő:Szükség lesz még egy nagyobb habzsákra is, amellyel a profiterolgolyókat formázzuk és töltjük. Bármelyik nagyobb boltban, bevásárlóközpontban kapható. (Megj.: direkt kipróbáltam, m...
Elkészítési idő:1, a sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük 2, a lisztet a szódabikarbónával, kakaóporral, sóval és dióval jól elkeverjük 3, a cukrokat a vajjal és a két tojással habosra verjük...
Elkészítési idő: