• 4 tojásfehérje
• 2 dl kristálycukor (eredetileg 2,5 dl)
• 2 ek étkezési keményítő
• 15 dkg mogyoró (apróra vágva)
• 1 ek instant kávé
• 2,5 dkg étcsokoládé , apróra vágva
• csipet só
1. A sütőt melegítsük elő 150 C fokra, 2 nagy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
2. A tojásfehérjéket verjük lágy habbá a csipet sóval, több részletben adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk.
3. Öntsük a habra a keményítőt, mogyorót, csokit, kávét, és keverjük össze nagy mozdulatokkal. Evőkanállal tegyünk viszonylag nagy halmokat a tepsikre egymástól 2-3 cm távolságra.
4. Süssük 30 percig a 150 fokos sütőben. Akkor jó, ha világos színű lesz kívül is, alul is, és ha megnyomjuk a külsejét, keménynek érezzük, nem reped szét azonnal. Próbáljunk egyet megemelni, el kell válnia a sütőpapírtól. Ha még ragad hozzá, akkor szüksége van még pár percre.
A magozott cseresznyét 2 deka cukorral megszórjuk. A lisztet, sütőport, többi cukrot, citromhéjat, sót, fahéjat összekeverjük. A vajat és tojást hozzáöntve, robotgéppel morzsásra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt tálba morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és keverjük, míg össze nem olvad, majd a tejet, olajat, tojássárgáját hozzákeverjük, végül a sót és a lisztet, összegyúrjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: 3 dl tejfölbe beleraksz 1 kocka élesztőt (4 dkg), elkevered csomómentesre. Aztán 6 tojást válassz szét, az összes sárgája megy az élesztős tejfölbe (keverd össze), a fehé...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes