• 4 tojásfehérje
• 2 dl kristálycukor (eredetileg 2,5 dl)
• 2 ek étkezési keményítő
• 15 dkg mogyoró (apróra vágva)
• 1 ek instant kávé
• 2,5 dkg étcsokoládé , apróra vágva
• csipet só
1. A sütőt melegítsük elő 150 C fokra, 2 nagy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
2. A tojásfehérjéket verjük lágy habbá a csipet sóval, több részletben adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk.
3. Öntsük a habra a keményítőt, mogyorót, csokit, kávét, és keverjük össze nagy mozdulatokkal. Evőkanállal tegyünk viszonylag nagy halmokat a tepsikre egymástól 2-3 cm távolságra.
4. Süssük 30 percig a 150 fokos sütőben. Akkor jó, ha világos színű lesz kívül is, alul is, és ha megnyomjuk a külsejét, keménynek érezzük, nem reped szét azonnal. Próbáljunk egyet megemelni, el kell válnia a sütőpapírtól. Ha még ragad hozzá, akkor szüksége van még pár percre.
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgákat összekeverjük a mascarpone-val, a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancs reszelt héjával. A tojás fehérjét felverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLépés 1 A tésztához a tojások sárgáját egy tálban a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát, ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a mézet, a jog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű