1 kg zabpehely
80 g kókuszreszelék
200 g saját magad összeállított magkeverék
125 ml olíva / repce olaj
125 ml méz
125 ml nád – vagy nyírfacukor
125 ml víz
250 g szárított gyümölcsök
Tedd a serpenyőbe az olajat, a cukrot, a vizet, a mézet és kevergesd őket közepes lángon két-három percig, amíg össze nem áll a massza. Egy nagy tálban a száraz hozzávalókat is elegyítsd össze (de a mazsolát ne!). Ezután a száraz alapanyagokhoz add hozzá az olajosat és dolgozd össze. Ha megvan, jól kutyuld meg, és sütőpírra téve mehet is a tepsibe. Süsd 140 fokon kb. 40 percig, úgy, hogy 10 percenként kavarsz rajta egyet. Végül hagyd kihűlni, és add hozzá a mazsolát.
1. A tejet langyosítsuk fel és alaposan keverjük el benne a kakaót. Ha csomós lenne, szűrjük át. A tojássárgájákat keverjük fehérre a cukorral. Folytonos kevergetés mellett lassan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással. A liszhez öntjük a sütőport, óvatosan összekeverjük és hozzákeverjük a margarinhoz. A kakót érdemes kanállal kis adagokban be...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA zsírt , tojást , tejfölt egy tálba rakom . Hozzáadom a cukrot, vaniliát és 2 ek. lisztet. Ráreszelelem a citrom héját és a levét is beleteszem . Adagonként teszem bele a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk. A tetejét rátesszük. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. Lassú tűznél f...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Közepes