1 kg zabpehely
80 g kókuszreszelék
200 g saját magad összeállított magkeverék
125 ml olíva / repce olaj
125 ml méz
125 ml nád – vagy nyírfacukor
125 ml víz
250 g szárított gyümölcsök
Tedd a serpenyőbe az olajat, a cukrot, a vizet, a mézet és kevergesd őket közepes lángon két-három percig, amíg össze nem áll a massza. Egy nagy tálban a száraz hozzávalókat is elegyítsd össze (de a mazsolát ne!). Ezután a száraz alapanyagokhoz add hozzá az olajosat és dolgozd össze. Ha megvan, jól kutyuld meg, és sütőpírra téve mehet is a tepsibe. Süsd 140 fokon kb. 40 percig, úgy, hogy 10 percenként kavarsz rajta egyet. Végül hagyd kihűlni, és add hozzá a mazsolát.
A csokit apró kockákra daraboljuk. A tojás sárgáját a fehérjétől külön választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót össze dolgozzuk (a csoki darabkákat hagyjuk u...
Elkészítési idő: fél óraA tésztához az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztu...
Elkészítési idő:A megadott mennyiség egy kb. 38x26 cm-es tepsinyit fog kiadni. 1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a sót, az élesztőt és a zsírt egy tálba mérjük, és elmorzsoljuk. Ezután an...
Elkészítési idő: