75 g kristály cukor
1 teáskanál kivonat vanília
100 g liszt
magozott befőtt ízlés szerint meggy
késhegynyi sütőpor
4 db tojás
1 evőkanál víz
70 g kristálycukor
150 ml tejszín
200 g túró
Az egész tojásokat a vízzel és a kristálycukorral fehéredésig verjük, majd beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport. A masszát egyenletesen elosztjuk, a sütőpapírra kenjük és 10-15 perc alatt megsütjük.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt, majd egy másik, porcukorral megszórt sütőpapírra fektetjük a tésztát és lazán feltekerjük.
A krémhez a tejszínből kemény habot verünk.
Az áttört túróhoz keverjük a kristálycukrot és a vaníliát, majd a tejszínbe forgatjuk.
Az időközben kihűlt piskótalapot megtöltjük a krémmel, megszórjuk a meggyel és újra feltekerjük.
A vaniliás pudingot tejjel és porcukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Kibéleljük a mélyhűtött vajastésztával a sütőformát vagy tepsit, majd hurkapálcával megszurkáljuk. A tésztát ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra kevertem, majd kis adagokban hozzáadagoltam a zabkorpát, a lisztet, a sót és a cukrot, majd az egészhez hozzáöntöttem a tejet és a szódát is. A masszát fél órán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kemény habbá verem. A többi hozzávalót egy tálban összekeverem és óvatosan a fehérjékhez keverem. Gofrisütőben megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű