75 g kristály cukor
1 teáskanál kivonat vanília
100 g liszt
magozott befőtt ízlés szerint meggy
késhegynyi sütőpor
4 db tojás
1 evőkanál víz
70 g kristálycukor
150 ml tejszín
200 g túró
Az egész tojásokat a vízzel és a kristálycukorral fehéredésig verjük, majd beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport. A masszát egyenletesen elosztjuk, a sütőpapírra kenjük és 10-15 perc alatt megsütjük.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt, majd egy másik, porcukorral megszórt sütőpapírra fektetjük a tésztát és lazán feltekerjük.
A krémhez a tejszínből kemény habot verünk.
Az áttört túróhoz keverjük a kristálycukrot és a vaníliát, majd a tejszínbe forgatjuk.
Az időközben kihűlt piskótalapot megtöltjük a krémmel, megszórjuk a meggyel és újra feltekerjük.
A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojasokat a cukorral kikavarjuk habosra,hozza kavarjuk az olajat,ezzel is kavarjuk azutan a citrommal felfuttatott szodaport,utana felvaltva hozza adjuk a tejet es a lisztet. A...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes