75 g kristály cukor
1 teáskanál kivonat vanília
100 g liszt
magozott befőtt ízlés szerint meggy
késhegynyi sütőpor
4 db tojás
1 evőkanál víz
70 g kristálycukor
150 ml tejszín
200 g túró
Az egész tojásokat a vízzel és a kristálycukorral fehéredésig verjük, majd beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport. A masszát egyenletesen elosztjuk, a sütőpapírra kenjük és 10-15 perc alatt megsütjük.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt, majd egy másik, porcukorral megszórt sütőpapírra fektetjük a tésztát és lazán feltekerjük.
A krémhez a tejszínből kemény habot verünk.
Az áttört túróhoz keverjük a kristálycukrot és a vaníliát, majd a tejszínbe forgatjuk.
Az időközben kihűlt piskótalapot megtöltjük a krémmel, megszórjuk a meggyel és újra feltekerjük.
A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét! Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. A tésztát 6 felé vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, lereszeljük, édesítjük és megpároljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, kis időre hűtőbe tesszük, formázzuk, darált dióba (vagy kakaóporba) forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első és legfontosabb lépés, hogy olvasszuk meg a 250 gramm feldarabolt étcsokit a vajjal. Tegyük be a csokit a vajjal pár másodpercre a mikróba vagy vízgőz fölé. A lényeg, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű