♥ TÉSZTA:
10 dkg margarin
15 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
♥ KRÉM
10 dkg őrölt mandula
5 dkg porcukor
1 ek nutella (olvasztva)
2 db tojásfehérje
baracklekvár
♥ A tészta alapanyagait összegyúrjuk. 14 db egyforma golyócskát készítünk belőle. Tenyerünkbe véve ellapítjuk, majd a kis fém kosárkákat kibéleljük vele. Magam részéről én kinyújtom a tésztát 2-3 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggaton, és kibélelem vele a kosárkákat.
♥ Elkészítjük a krémet: A mandulát megdaráljuk, elkeverjük a porcukorral.
Gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk a nutellát, és a száraz dolgokhoz keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a nutellás mandulát.
Megtöltjük a kosárkákat:
A kosárka aljába 1 kk. baracklekvárt teszünk, és minden mélyedésbe teszünk a krémből is.
Előmelegített 200 C fokos sütőben megsütjük. Ha langyosra hűlt, simán kijön a formából.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük és óvatosan összekever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű180 fok 22cm 50perc A tojásfehérjéket a kristálycukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük. Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. 2. Tepsi hátán 3 lapot sütünk. 3. A vaníliás krémhez a tojásokat elkeverjük a 2 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kicsit megolvasztott vajat habosra keverjük,hozzá adjuk a csoki darabokat, a lisztet, a sütőport, a kakaóport, valamint a tejet,és össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű