♥ TÉSZTA:
10 dkg margarin
15 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
♥ KRÉM
10 dkg őrölt mandula
5 dkg porcukor
1 ek nutella (olvasztva)
2 db tojásfehérje
baracklekvár
♥ A tészta alapanyagait összegyúrjuk. 14 db egyforma golyócskát készítünk belőle. Tenyerünkbe véve ellapítjuk, majd a kis fém kosárkákat kibéleljük vele. Magam részéről én kinyújtom a tésztát 2-3 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggaton, és kibélelem vele a kosárkákat.
♥ Elkészítjük a krémet: A mandulát megdaráljuk, elkeverjük a porcukorral.
Gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk a nutellát, és a száraz dolgokhoz keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a nutellás mandulát.
Megtöltjük a kosárkákat:
A kosárka aljába 1 kk. baracklekvárt teszünk, és minden mélyedésbe teszünk a krémből is.
Előmelegített 200 C fokos sütőben megsütjük. Ha langyosra hűlt, simán kijön a formából.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Elkészítése: Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a liszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet tegyük egy keverőtálba, sózzuk, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel a vízzel. Egy habverővel keverjük csomómentesre, majd dolgozzuk bele az olajat is. Hagyjuk 30 perce...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összeállított tészta felét közepes nagyságú tepsibe teszem és megszóróm darált dióval. Rárakom a kihűlt és kinyomkodott tölteléket, majd ráhelyezem a tészta másik felét is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszresze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű