15 dkg darált dió,
20 dkg liszt,
13 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
½ sütőpor,
porcukor és vaníliás cukor a beforgatáshoz.
A lisztet és a cukrot összekeverjük a vajjal, a tojássárgájával, végül a darált dióval. Összegyúrjuk, majd hűvös helyen 1 órát állni hagyjuk. A tésztából lisztezett gyúródeszkán közepes vastagságú hengereket gyúrunk, majd egyenlő részekre osztjuk. A kis hengerekből kifliket formázunk. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Vigyázni kell, nehogy megégjen. A még meleg kifliket megforgatjuk a vaníliás cukorban. Nagyon sokáig eláll fém süteményes dobozban.
A tészta alapanyagot összegyúrjuk, elnyújtjuk, és kb. 20*30 cm-es tepsibe beletesszük. Tetejére a csokit és az étolajat felolvasztjuk, majd a tészta tetejére öntjük. Hűtőszekrénybe...
Elkészítési idő: 30 percPiskóta készítése: A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaópor...
Elkészítési idő:A tésztához szükséges alapanyagokat jól kikeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük. Melegen vágjuk ki. Krémbe, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém elkészítése: a h...
Elkészítési idő: