15 dkg darált dió,
20 dkg liszt,
13 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
½ sütőpor,
porcukor és vaníliás cukor a beforgatáshoz.
A lisztet és a cukrot összekeverjük a vajjal, a tojássárgájával, végül a darált dióval. Összegyúrjuk, majd hűvös helyen 1 órát állni hagyjuk. A tésztából lisztezett gyúródeszkán közepes vastagságú hengereket gyúrunk, majd egyenlő részekre osztjuk. A kis hengerekből kifliket formázunk. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Vigyázni kell, nehogy megégjen. A még meleg kifliket megforgatjuk a vaníliás cukorban. Nagyon sokáig eláll fém süteményes dobozban.
A natúr joghurtot összekeverjük a mézzel és a citrom levével. A jéghideg habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal, majd belekeverjük a joghurtba. Ebbe beleforgatjuk a gyümölcsö...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Egy öblös serpenyőben melegítsünk annyi olajat, hogy majd a banánok ne tudjanak lemerülni benne. 2. Készítsünk sűrű palacsintatésztát a tojás, liszt, tej, cukor és csipet só...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés : gépi habverővel jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük süt...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű