Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zserbó muffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg liszt

15 dkg margarin

10 dkg cukor

10 dkg darált dió

3 evőkanál sárgabarack lekvár

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

5 dkg kakaópor
6 ek tej
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg homogén elegyet kapunk. A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral elkevert darált diót, a durvára vágott csokidarabokat, valamint a 3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk.

Hozzáadjuk a kivert tojásos, margarinos, cukros masszát és a 6
ek tejet alaposan összekeverjük. A papírkapszlikkal bélelt muffin formákat 3/4-ig töltjük a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk, kis mélyedést kialakítva a lekvárnak. A masszára durvára vágott csokidarabokat is szórhatunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Zserbó muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Isteni szelet
Isteni szelet

25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra keverünk. 4 dl tejben 3 púpozott evőkanál lisztet megfőzünk. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez, és beleteszünk 1 üveg kimagozott meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Bögrés mákos meggyel vaníliapudinggal
Bögrés mákos meggyel vaníliapudinggal

A süteményhez A sütemény összes hozzávalóját egy tálba öntjük, és fakanállal összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Beleszórjuk a meggyb...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokoládélevelek
Csokoládélevelek

Kiválasztunk 20, ép babérlevelet a csomagból. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal. Ecset segítségével a levelek alsó részére (fonákjára) 1-1,5 mm vastagságú csoko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Igazi hájas tészta szilvalekvárral
Igazi hájas tészta szilvalekvárral

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáöntjük, majd a...

Elkészítési idő: hosszú
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk