menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó muffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg liszt

15 dkg margarin

10 dkg cukor

10 dkg darált dió

3 evőkanál sárgabarack lekvár

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

5 dkg kakaópor
6 ek tej
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg homogén elegyet kapunk. A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral elkevert darált diót, a durvára vágott csokidarabokat, valamint a 3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk.

Hozzáadjuk a kivert tojásos, margarinos, cukros masszát és a 6
ek tejet alaposan összekeverjük. A papírkapszlikkal bélelt muffin formákat 3/4-ig töltjük a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk, kis mélyedést kialakítva a lekvárnak. A masszára durvára vágott csokidarabokat is szórhatunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Zserbó muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Egyszerű csokis keksz
Egyszerű csokis keksz

Megolvasztjuk a csokit, majd összegyúrjuk a liszttel, vajjal és cukorral. Vékonyra nyújtjuk a tésztát és karikákat szúrunk belőle. Előmelegített sütőben, 160 fokon 10-15 percig...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás diós őzgerinc
Almás diós őzgerinc

Az almákat meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a porcukorral és a reszelt citrom héjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát (levével együtt adjuk hozzá). A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Gesztenyés-babapiskótás krémes
Gesztenyés-babapiskótás krémes

Az alaphoz valókat jól összekeverjük, gyúrjuk! Ajánlatos fokozatosan adagolni a tejet, nehogy túl lágy legyen. Krém: a margarin kivételével felfőzzük, majd ha kihűlt,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Túrós csörögefánk
Túrós csörögefánk

A töltelékhez a túrót elkeverjük a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom héjával. Ha folyós lenne (ez a túrótól függ), akkor teszünk bele kevés búzadarát is, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk