40 dkg finomliszt
10 g sütőpor,
1 csipet só,
15 dkg cukor,
12 dkg darált mák,
1 egész citrom reszelt héja,
3 dl tej,
3 dl étolaj,
3 db egész tojás,
lekvár, gyümölcs
tetejére porcukor
Tepsi 32×23, sütés előmelegített, alsó+felső, 190 fok, 30 perc tűpróbával.
Az alapanyagokat a felsorolásnak megfelelően egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk és megsütjük!
A barackot megpucoljuk, és ahogy lehet, felszeleteljük. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, jól kikeverjük, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük. A tetejét kirakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk k...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KözepesA zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral, vaníliás cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 dkg liszt, 1/2 csomag élesztő 20 dkg zsír, 20 dkg főtt áttört krumpli, 1 tojás, 1 teáskanál só, langyos folyadék, hogy közepesen kemény nem ragadós tésztánk legyen. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű