16 dkg liszt
5 dkg porcukor
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília
1/2 csésze vaníliás joghurt
1 db tojás
25 dkg áfonya
Egy tálban keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurtot, a vanília kivonatot.
Dolgozzuk jól el, és keverjük bele az áfonyát.
A masszát kanalazzuk fánk sütő tepsibe, hogy a közepe szép lyukas legyen mint az eredetinek.
Előmelegített sütőben addig süssük, míg aranybarnák lesznek, majd forgassuk porcukorba őket .
1.) A száraz anyagokat keverjük össze! A vajat és a mézet melegítve olvasszuk fel, a szódabikarbónát oldjuk fel a forróvízben és minden hozzávalót gyúrjunk egybe! 2.) D...
Elkészítési idő: 45 percA cukrot a kakaóporral és a vízzel kikeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el fel nem oldódik benne (akkor hólyagok nőnek a tetején). Egy pohár hideg vízbe cseppent...
Elkészítési idő: 30 perc