16 dkg liszt
5 dkg porcukor
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília
1/2 csésze vaníliás joghurt
1 db tojás
25 dkg áfonya
Egy tálban keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurtot, a vanília kivonatot.
Dolgozzuk jól el, és keverjük bele az áfonyát.
A masszát kanalazzuk fánk sütő tepsibe, hogy a közepe szép lyukas legyen mint az eredetinek.
Előmelegített sütőben addig süssük, míg aranybarnák lesznek, majd forgassuk porcukorba őket .
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, először a lisztet és a margarint óvatosan összedolgozzuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, és jól eldolgozzuk, ezután egy fél órára állni...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a túrót, tejszínt, tejfö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, zabpehely,cukor, narancshéj, só, sütőpor, fahéj. 2. Mikróban megolvasztjuk a vajat, simára keverjük a tejjel és a mézzel. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összedolgozzuk, félretesszük. Meghámozzuk az almát, majd lereszeljük. A vajon ledinszteljük. Az almakrémnél leírtak szerint ízesítjük. A pudingot 5 evőkaná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű