16 dkg liszt
5 dkg porcukor
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília
1/2 csésze vaníliás joghurt
1 db tojás
25 dkg áfonya
Egy tálban keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurtot, a vanília kivonatot.
Dolgozzuk jól el, és keverjük bele az áfonyát.
A masszát kanalazzuk fánk sütő tepsibe, hogy a közepe szép lyukas legyen mint az eredetinek.
Előmelegített sütőben addig süssük, míg aranybarnák lesznek, majd forgassuk porcukorba őket .
A liszttel elmorzsoljuk a Ramát, beletesszük a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd kosárka formákba töltjük és megsütjük. (Légkeverés, 190 fokon kb 10 perc) Ha meghűlt, jöhet a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtokat lereszeljük és a egyik harmadát félre tesszük a rudacskák megszórásához a nagyobbik felét (valójában a 2/3-át) pedig belekeverjük a tésztába. A hideg Rama margarint nagy...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA kölest egy szűrőben alaposan megmossuk, majd a víz és kókusztej keverékében, egy csipet só és egy kevés vaníliaőrlemény társaságában odatesszük főni. Közepes lángon kb. 20-25 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a túrókrémet kavarjuk ki, félretesszük. A tészta hozzávalóit egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, 27 × 37 cm-es tepsibe beleegyengetjü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű