menu

Családireceptkönyv.hu

197. Csoda szelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


7 tojássárgája
7 tojásfehérjehab
14 dkg cukor
2 ek. víz
14 ek.liszt
10 g sütőpor
3 ek. kakaó
1 dl kávé

krém:
3 dl tej
25 dkg darált dió
30 dkg margarin
25 dkg cukor

Elkészítés:


Tojássárga,cukor,víz habosra keverni.Liszt,sütőpor,kakaó,kávé összekeverni. Tojásfehérjét habbá verni. Az egészet összekeverni.
180 fok 30 perc sütés.
Krém: tej, dió megfőzni,hűlni hagyni.Margarin, cukor habosra keverni,a kettőt össze,kis rum.
Megtölteni a tésztát.Tetejére csokimáz.

197. Csoda szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viki
Hólabda
Hólabda

A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós bedobálós (Zé)
Túrós bedobálós (Zé)

Egy tálban összekeverjük a réteslisztet, a cukrot, és a sütőport. Az almákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és megszórjuk a fahéjjal. Majd a nedves hozzávalókat is összekeverjük: a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Kókuszos-csokis kalács
Kókuszos-csokis kalács

A tejbe tettem a vajat, mikróban meglangyosítottam, majd addig kevergettem, míg a vaj felolvadt. A robotgép keverőtáljába öntöttem a langyos vajas tejet, beleütöttem a tojást, hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós datolya-karamellás mandulakrémes nyers torta
Sós datolya-karamellás mandulakrémes nyers torta

Beáztatjuk forróvízbe a krémhez való datolyákat arra az időre míg készítjük az alapot. Aprítógépben durvára aprítjuk a mandulát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább aprítjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk