Hozzávalók: 1kg finom liszt
40dkg zsír
1 élesztő
1dl tej
2db tojás
15dkg cukor
1 teáskanál só
3dl tejföl
porcukor, lekvár, dió
Lisztben a cukrot és a sót elkeverni. Ezutan hozzáadjuk a zsirt,
elmorzsoljuk benne.Tejet meglangyosítani és az élesztőt belemorzsolni.
Liszt közepébe mélyedés bele a 2 tojás, tejjel az élesztő és kb annyi
tejfölt, amennyit felvesz. Könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 2 vágjuk
az összegyùrt tésztát. Az egyik felét kinyújtjuk 3-4mm vastagságúra.
Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatni. Tetszés szerint cukros
dióval, mákkal vagy szilvalekvárral töltjük. Kifliformájúra formázzuk.
Bele a tepsipe. 180C-on sütjük. Amikor piros-barnásra sült kivesszük.
Kicsit kihül és végül vaníliás porcukorban megforgatjuk.
A zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell. De lehet, hogy kicsit több. Ez teljesen a lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat,cukrokat a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt,majd a sütőporral elkevert lisztet. 24×39 cm-es ,szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHájas tészta: A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük. 20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz