1,5 csésze porcukor
2/3 csésze őrölt mandula
2 tojásfehérje
só
1 tk. citromlé
4 tk. kristálycukor
sárga ételfesték
150 g citromkrém
A mandulát keverjük el a porcukorral, és szitáljuk át. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a citromlével verjük kemény habbá. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és verjük még fényes hab lesz belőle. Forgassuk bele óvatosan a mandulás porcukrot, és tegyük hozzá a színezéket. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl! Habzsákkal nyomjunk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk 1 órát állni. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és süssük 12 percig a halmokat. Hagyjuk kihűlni, majd ragasszuk össze a citromkrémmel.
1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a porcukrot, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. A citrom héját lereszeljük, kifacsarjuk a levét, és a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrokat elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgával összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, -6 tojásból , 12 porcukor, 12 liszt, ½ mk sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes