20 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg vaj
3 ek napraforgó olaj
1 db tojás
1,5 dl tej
1 db alma
2 tk sütőpor
3 kk kk fahéj
ízlés szerint apróra vágott csokoládé
ízlés szerint barna cukor
ízlés szerint apróra vágott dió
1 csipet só
A cukrot a vajjal, az olajjal, a tojással és tejjel elkeverjük. Külön edényben a lisztet, a sütőport, a sót, fahéjat keverjük össze. A két elegyet összeforgatjuk a darabokra vágott almával és csokoládéval együtt.
A sütőt 150 C-on előmelegítjük, közben vagy muffin sütőbe, vagy jelen esetben szilikon formákba (ami nem a kedvencem) töltjük a tésztát. Tetejére diót és barna cukrot szórjunk, majd kb. 170 C-on, 25-30 percig, tűpróbáig süssük
A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a...
Elkészítési idő:1. A lisztet a porcukorral, szódabikarbónával egybeszitálom. 2. Beleöntöm a fűszert és hozzámorzsolom a vajat, majd a mézet. 3. Utoljára a tojást adom hozzá. 4. Jól összed...
Elkészítési idő:Az alapanyagokat összegyúrjuk egy tálban és a formákba töltjük és tepsibe rakva megsütjük. Töltelék: A 4 egész tojást és az 50 dkg porcukrot jól összekeverjük és sűrűre főzzük. Á...
Elkészítési idő: 1,5 óraAz élesztőt 1 tk. cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt egy tálba teszük, összegyúrjuk, kidagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Lisztezet...
Elkészítési idő: