20 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg vaj
3 ek napraforgó olaj
1 db tojás
1,5 dl tej
1 db alma
2 tk sütőpor
3 kk kk fahéj
ízlés szerint apróra vágott csokoládé
ízlés szerint barna cukor
ízlés szerint apróra vágott dió
1 csipet só
A cukrot a vajjal, az olajjal, a tojással és tejjel elkeverjük. Külön edényben a lisztet, a sütőport, a sót, fahéjat keverjük össze. A két elegyet összeforgatjuk a darabokra vágott almával és csokoládéval együtt.
A sütőt 150 C-on előmelegítjük, közben vagy muffin sütőbe, vagy jelen esetben szilikon formákba (ami nem a kedvencem) töltjük a tésztát. Tetejére diót és barna cukrot szórjunk, majd kb. 170 C-on, 25-30 percig, tűpróbáig süssük
A margarint, cukrot, tejet összeolvasztjuk. A tűzről levéve a rumot is hozzáadjuk. A kakaóporral elkevert kekszre öntjük és jól összedolgozzuk. Szögletes formába nyomkodjuk. A csok...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA puha vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze a tésztát. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe. .3. A fehér krémhez a tojásfehérjéket félig fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral jól kihabosítjuk. 2. A száraz alapanyagokat összekeverjük, azaz a mandulalisztet a sütőporral, vaníliával és a fahéjjal összekeverjük. 3. A felvert tojást a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk, és minden második közepét egy gyűszűvel is kiszúrjuk. Tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes