menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej szelet


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
38x22 cm-es tepsihez
8 tojásfehérje
8 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor (6 g)

A krémhez:
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
8 dl tej
1 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
8 tojássárgája

A tetejére:
3-4 dl habtejszín
1 csomag habfixáló

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!) Ezt a tésztát hideg, és nem előmelegített sütőbe szoktam tenni.

2. A tojássárgákat a liszttel simára keverem. A pudingport egy pici tejjel szintén simára keverem, majd hozzáöntöm a tojássárgás keverékhez a maradék tejjel együtt, és sűrűre főzöm. A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a kihűlt!! tojásos-pudingos krémet, és mixerrel kihabosítom. Ha a krém picit lágy, akkor kb. 1 órára beteszem a hűtőbe, mert úgy szépen fel lehet kenni a tésztára, és nem fog lefolyni.

3. A tejszínhabot felverem a habfixálóval.

4. A tésztára rákenem a krémet, majd a tejszínhabot, és fogyasztásig a hűtőben tárolom!

Trükkök, tippek, praktikák:


Itt én mindig úgy kezdek, hogy előbb a pudingot csinálom meg, és amíg az hűl addig a tészta. Amíg a tészta hűl addig kikeverem a vajat+pudingot (jó sokáig kell keverni amíg nagyon krémes), meg is szoktam kóstolni.

A tejszínhabba teszek egy kicsi cukrot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fülemüle fészek
Fülemüle fészek

Először a szirupot készítjük el. Ehhez a cukrot a vízzel és a többi hozzávalóval együtt felforraljuk, majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Hideg helyen hagyjuk kihűlni. A jogh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókuszkrémes csoda  ki próbálni
Kókuszkrémes csoda ki próbálni

A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgáj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0.Rigó Jancsi
0.Rigó Jancsi

Tojásfehérje,só, cukor, víz . Ezt habbá verni, hozzá a fél citrom,lé Egyenként hozzá a tojássárgája. Liszt,kakaó sütőpor, citromhéj. Felezni 2 nagy papíros tepsibe. 180 fok, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!
Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk