3/4 bögre zabpehely
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1/2 bögre olvasztott vaj
1 bögre porcukor
1/4 bögre barna cukor
2 bögre málnalekvár
1 mk. vaníliaaroma
csipet só
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Bélelj ki alufóliával egy kerek tortaformát, majd nagyon vékonyan kend meg olajjal.
Keverd habosra a porcukrot az olvasztott vajjal és a vaníliaaromával. Add hozzá a lisztet, amelyben elkeverted a csipet sót és a zabpelyhet, ami még az egészségedet is védi. Addig kevergesd, amíg könnyen formálható, omlós tésztát kapsz. Tedd félre a morzsasüti tésztájának nagyjából a harmadát.
Simítsd el a zabpelyhes tésztát az előkészített tortaformában, kend meg a málnalekvárral, majd morzsásan szórd meg a félretett tésztával.
Süsd kb. 35 percig, vagy amíg szépen megpirul a teteje. Szeletelés, tálalás előtt legalább két órát hagyd pihenni.
A tojásokat elektromos keverővel felverjük, egyenként hozzáadva a cukrot és a vaníliát. Jól felvert habot kell kapnia, ez körülbelül 10/15 percet vesz igénybe. Amikor a massza jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk Lágy, gyúrt tészta finomságúnak kell lennie. Késfok vastagságúra elnyújtom, 10x10 cm-es kockákat vágok belőle és a közepébe, 3 cm-es távolságban, két v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a sütőporral és az 1 csipet sóval, illetve a kakaóval elkeverjük. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, utána a tojás és a vaníliakivonat következik, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKanállal kikeverjük a hozzávalókat. Szilikon forma aljába szeletelt mandulát szórunk , ennek a tetejére mehet a túró és újra a mandula. 175 fokon 25 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű