3/4 bögre zabpehely
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1/2 bögre olvasztott vaj
1 bögre porcukor
1/4 bögre barna cukor
2 bögre málnalekvár
1 mk. vaníliaaroma
csipet só
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Bélelj ki alufóliával egy kerek tortaformát, majd nagyon vékonyan kend meg olajjal.
Keverd habosra a porcukrot az olvasztott vajjal és a vaníliaaromával. Add hozzá a lisztet, amelyben elkeverted a csipet sót és a zabpelyhet, ami még az egészségedet is védi. Addig kevergesd, amíg könnyen formálható, omlós tésztát kapsz. Tedd félre a morzsasüti tésztájának nagyjából a harmadát.
Simítsd el a zabpelyhes tésztát az előkészített tortaformában, kend meg a málnalekvárral, majd morzsásan szórd meg a félretett tésztával.
Süsd kb. 35 percig, vagy amíg szépen megpirul a teteje. Szeletelés, tálalás előtt legalább két órát hagyd pihenni.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot, a csokit, és a kekszet. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal kis halmokat rakunk. Előmelegít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegfőzöm a pudingot, és a pici sóval keményre vert tojáshabot óvatosan a meleg krémbe keverem. Ezután a még melegen kivett, és megsült alaptésztára kenem, majd még 10 percre vissza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az előkészített hozzávalókból begyúrjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzádolgozzuk a tojássárgákat, a cuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA krémhez a tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd el a túróval, a tejföllel, 10 dekagramm porcukorral és az egyik csomag vaníliás cukorral. Forrald fel a tejet a másik ké...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű