4 tojás
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
14 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
Krém:
2 dl tej
2 ek liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
rumba áztatott meggy
csokoládé
A tojássárgáját, porcukorral és olvasztott vajjal habosra keverünk. A lisztet, sütőport, tojás habját hozzákeverjük. Lisztezett, zsírozott tepsibe két lapot sütünk.
A tejet liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A két krémet összekeverjük.
A krémbe rumba áztatott meggyet teszünk.
A tetejét csokimázzal vonjuk be.
A lisztet, a tojásokat, a cukrot, az élesztőport és a sót a tejjel fokozatosan kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a reszelt almát. Lefedve, langyos helyen 1 órát kelesztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet és az enyhén megpirított kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük, villával szétnyomkodott banánt keverünk hozzá, és annyi vizet öntünk rá, hogy az egészből egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA felkockázott vajat és a tejfölt s liszthez adjuk, majd lisztes kézzel sima tésztává összegyurjuk. Folpackba csomaolva kb. 1 órát hűtőszekrénybe tesszük. A hideg tésztát liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, hideg folyó vízzel gyorsan lehűtjük, majd félretesszük. 60 g vajat habosra keverünk a tojások sárgájával, a kristálycukor ⅔ részével, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű