4 tojás
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
14 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
Krém:
2 dl tej
2 ek liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
rumba áztatott meggy
csokoládé
A tojássárgáját, porcukorral és olvasztott vajjal habosra keverünk. A lisztet, sütőport, tojás habját hozzákeverjük. Lisztezett, zsírozott tepsibe két lapot sütünk.
A tejet liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A két krémet összekeverjük.
A krémbe rumba áztatott meggyet teszünk.
A tetejét csokimázzal vonjuk be.
A tésztához a hozzávalókat alaposan kidolgozzuk. 3 cipót formálunk belőle, az egyik cipóba kakaót dolgozunk! A töltelékhez: Jól összekeverjük és a végén a felvert tojáshabot be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokit és kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, félretesszük hűlni. 2. A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a naranc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral (vaníliással is) kikeverni, belekeverni a kefirt, apránként a sütőporral elkevert lisztet is beletenni. Illik bele: meggy, ribizli, savanyú gyümölcs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrom és kb fél órát pihentetem ketté vágom majd lisztezett deszkán kinyújtom majd sodró fa segítségével az egyik felét a tepsi aljára teszem megszórom zsemlem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű