50 dkg rétesliszt
1 egész tojás
késhegynyi só
2 dkg élesztő 1 dl langyos cukros(1evőkanál cukorral) tejben megfuttatva
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál citromhéj
fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
60 dkg darált dió
Kristálycukor izlés szerint
langyos víz,amennyit felvesz,hogy könnyen eloszlatható legyen.
Tetejére:
Tortabevonó a csoki mázhoz vagy a csokimáz leírása szerint készíteni a bevonót.
A hozzávalókat össze elegyítjük,3 részre osztjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra
Az első lapot lisztezett deszkán,vany nyújtólapon kinyújtjuk a tepsi nagyságára amit előzőleg sütőpapírral kibélelünk.
A kinyújtott tésztalapot belehelyezzük,majd vékonyan sárgaarack lekvárral megkenjük amira a darált,cukrozott és langyos vízzel elkevert dió felét rákenjük,
A második lapot is kinyújtjuk és ráteszzük a következő sorként,majd lekvár és a cukrozott dió kerül rá szintén,mint az első lapra.
Végül a 3.lapot is kinyújtjuk,és a tetejére helyezzük
Berakjuk a sütőbe kb felülre és közepes lhőmérsékleten kb 30 percig sütjük.
Ha kihűlt,Fórró olvasztottcsokoládéval leöntjük,egyenletesen elkenjük és hagyjuk megdermedni.
Mikor kihűlt,kisebb kockákra felszeleteljük.
A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát...
Elkészítési idő: 135perc Nehézség: KözepesEgy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat (lisztet, porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát), majd hozzáadjuk az enyhén megolvasztott, de nem folyós margarint, a tojásoka...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA káposztát 10-20 percig főzöm úgy, hogy a víz ellepje, hogy lágy legyen, a kolbásszal együtt. Rántást készítek hozzá, majd ezzel még 5 percig főzöm.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához a vajat/margarint, cukrot, vaníliás cukrot a tojással jól kikeverem, majd hozzáadom a mézet és a citrom reszelt héját, amivel szintén alaposan összekeverem. 2. A l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz