50 dkg rétesliszt
1 egész tojás
késhegynyi só
2 dkg élesztő 1 dl langyos cukros(1evőkanál cukorral) tejben megfuttatva
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál citromhéj
fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
60 dkg darált dió
Kristálycukor izlés szerint
langyos víz,amennyit felvesz,hogy könnyen eloszlatható legyen.
Tetejére:
Tortabevonó a csoki mázhoz vagy a csokimáz leírása szerint készíteni a bevonót.
A hozzávalókat össze elegyítjük,3 részre osztjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra
Az első lapot lisztezett deszkán,vany nyújtólapon kinyújtjuk a tepsi nagyságára amit előzőleg sütőpapírral kibélelünk.
A kinyújtott tésztalapot belehelyezzük,majd vékonyan sárgaarack lekvárral megkenjük amira a darált,cukrozott és langyos vízzel elkevert dió felét rákenjük,
A második lapot is kinyújtjuk és ráteszzük a következő sorként,majd lekvár és a cukrozott dió kerül rá szintén,mint az első lapra.
Végül a 3.lapot is kinyújtjuk,és a tetejére helyezzük
Berakjuk a sütőbe kb felülre és közepes lhőmérsékleten kb 30 percig sütjük.
Ha kihűlt,Fórró olvasztottcsokoládéval leöntjük,egyenletesen elkenjük és hagyjuk megdermedni.
Mikor kihűlt,kisebb kockákra felszeleteljük.
A tejszínt forrpontig melegítjük (nem forraljuk fel), majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és hagyjuk egy-két percig állni, majd szépen elkeverjük, és hozzáadjuk a whiskey-t, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét mosd meg, vágd kis szeletekre. A zabpelyhet daráld le. Keverd a joghurtba a sót, a borsot, és nyomd bele a fokhagymát. A húst forgasd a joghurtos keverékbe. Az sem baj, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A...
Elkészítési idő: 30-50 perc Nehézség: KözepesA sertéskörmöt és az oldalast másfél liter vízben félig puhára főzzük, majd a lencsét és a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket hozzáadjuk. Lefedve, takaréklángon addig főzz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű