50 dkg rétesliszt
1 egész tojás
késhegynyi só
2 dkg élesztő 1 dl langyos cukros(1evőkanál cukorral) tejben megfuttatva
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál citromhéj
fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
60 dkg darált dió
Kristálycukor izlés szerint
langyos víz,amennyit felvesz,hogy könnyen eloszlatható legyen.
Tetejére:
Tortabevonó a csoki mázhoz vagy a csokimáz leírása szerint készíteni a bevonót.
A hozzávalókat össze elegyítjük,3 részre osztjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra
Az első lapot lisztezett deszkán,vany nyújtólapon kinyújtjuk a tepsi nagyságára amit előzőleg sütőpapírral kibélelünk.
A kinyújtott tésztalapot belehelyezzük,majd vékonyan sárgaarack lekvárral megkenjük amira a darált,cukrozott és langyos vízzel elkevert dió felét rákenjük,
A második lapot is kinyújtjuk és ráteszzük a következő sorként,majd lekvár és a cukrozott dió kerül rá szintén,mint az első lapra.
Végül a 3.lapot is kinyújtjuk,és a tetejére helyezzük
Berakjuk a sütőbe kb felülre és közepes lhőmérsékleten kb 30 percig sütjük.
Ha kihűlt,Fórró olvasztottcsokoládéval leöntjük,egyenletesen elkenjük és hagyjuk megdermedni.
Mikor kihűlt,kisebb kockákra felszeleteljük.
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vékonyra gyalult kelkáposztát egy üvegedénybe helyezzük és jól megsózzuk, átforgatjuk. A tetejére nehezéket teszünk (pl. kistányért) és 15 percre félretesszük. A szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni , aztán pár órára be a fagyóba , és lehet sütni . 150 fokon 6-7 percig
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta: - Kovászt készítünk: Az élesztőt pici cukorral (kb 1 kk), pici liszttel (1 kk), pici langyos tejjel (kb 0,5 dl) felfuttatjuk. Langyos helyen hagyjuk állni. - A margarint...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz