Tészta:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg cukor
6 ek méz
2 tojás
3 ek kakaópor
kb. 2 ek tejföl
1 tk szódabikarbóna
csipet só
Krém:
1 l tej
18 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporral, vagy liszttel)
4 tojássárgája
5 csomag vaníliás cukor
kb. 25 dkg porcukor
25 dkg vaj
csipet só
Csokimáz:
25 ml víz
55 g cukor
75 g étcsokoládé
30 g vaj
2,5 ml ecet
Tészta készítése:
A lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a kakaóporral elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a tojást és annyi tejfölt, amennyivel puha tésztát tudunk gyúrni. 4 részre osztjuk.
Sütőpapíron kinyújtjuk mind a 4 tésztát egyforma méretűre. Tepsi hátulján 180 fokos sütőben kb. 6-8 perc alatt világosra sütjük.
Krém készítése:
A tojássárgákat a porcukor felével, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval jól kikeverjük, majd a keményítővel és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet is, majd alacsony lángon vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni.
A maradék porcukrot keverjük ki a szoba hőmérsékletű vajjal, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt krémet és csomómentesre keverjük.
Összeállítás:
A lapokat megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a csokimázzal.
Csokimáz készítése:
A vizet a cukorral és az ecettel felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a feldarabolt csokit, folyamatosan kevergetjük, amíg elolvad, majd hozzáadjuk a vajat is. Jól elkeverjük, végül azonnal a sütire öntjük. Éjszakára tegyük a hűtőbe, és másnap szépen szeletelhető lesz.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát és összekeverjük. Beletesszük a margarint és elmorzsoljuk benne. Beleszitáljuk a kakaóport és ezt is e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és már mehet is egy kisebb (kb. 23 x 28 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe. Az előmelegített sütőbe tes...
Elkészítési idő: 25 perc + sütés Nehézség: KönnyűA lapok készítése: A porcukrot, a margarint és a mézet vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk hűlni. A lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű