50g.Ch csökkentő lisztkeverék
20g.maniókaliszt
12g.tojásfehérjepor
30g.tápiókakeményítő
1g.szódabikarbóna
2-3g.só
2db.nagyobb tojás
180g.szobahőmérsékletű víz
10g.citromlé
10g.kókuszolaj
Kavard össze külön-külön a száraz és folyékony hozzávalókat,majd öntsd őket egybe és fakanállal keverd csomómentesre.
Pihentesd 15 percig és bambuszrostlisztes/nem kell sok/ felületen óvatosan gyúrd át.
Oszd 5 gombócra,ezeket is gyúrd át és kézzel lapogasd ki kb.17cm.-es körlapnak úgy,hogy a szélei vastagabbak legyenek.Közben figyeld le ne ragadjon.
Melegítsd fel olajat -kókuszolaj- magas hőfokon és /egyenként/,oldalanként kb.másfél percig süsd.
Nem fogja az olajat beszívni,jó könnyű tésztája lesz.
Igy lett belőle fánk!!
A FÁNK:
A lángos hozzávalóihoz hozzáadtam:
6 gr. - 8 gr. DW 1:4 édesitőt (lehet bármelyik)
1 citrom héja
1 rúd vanilia kikapart belseje
Kiszaggattam, kevés olajban kisütöttem.
Ettberger Kersánszki Gabriella
A langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Miután megkelt, a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. A kész cipót 3 egyenlő részre osztjuk. z első cipót vé...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömködjük a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat, a rámával a cukorral, a kakaóval és a tojások felvert kemény habjával kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a diót. Kikent tepsiben megsütjük. A sült...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgy nagy keverőtálban habosra keverjük a vajat a cukorral. Beletesszük a tojássárgáját, tejet és vaníliát. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, kakaót, sót és fokozatosan adago...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű