50g.Ch csökkentő lisztkeverék
20g.maniókaliszt
12g.tojásfehérjepor
30g.tápiókakeményítő
1g.szódabikarbóna
2-3g.só
2db.nagyobb tojás
180g.szobahőmérsékletű víz
10g.citromlé
10g.kókuszolaj
Kavard össze külön-külön a száraz és folyékony hozzávalókat,majd öntsd őket egybe és fakanállal keverd csomómentesre.
Pihentesd 15 percig és bambuszrostlisztes/nem kell sok/ felületen óvatosan gyúrd át.
Oszd 5 gombócra,ezeket is gyúrd át és kézzel lapogasd ki kb.17cm.-es körlapnak úgy,hogy a szélei vastagabbak legyenek.Közben figyeld le ne ragadjon.
Melegítsd fel olajat -kókuszolaj- magas hőfokon és /egyenként/,oldalanként kb.másfél percig süsd.
Nem fogja az olajat beszívni,jó könnyű tésztája lesz.
Igy lett belőle fánk!!
A FÁNK:
A lángos hozzávalóihoz hozzáadtam:
6 gr. - 8 gr. DW 1:4 édesitőt (lehet bármelyik)
1 citrom héja
1 rúd vanilia kikapart belseje
Kiszaggattam, kevés olajban kisütöttem.
Ettberger Kersánszki Gabriella
A dió ¾ részét finomra, a többit durvára daráljuk, és összekeverjük. A tojások fehérjébe beleborítjuk a porcukrot, és a vaníliás cukrot, és gőz felett kemény habbá verjük. Felét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást válaszd szét. 2. A sárgáját dolgozd össze a liszttel, a zsírral, a sütőporral, a cukor felével és a tejföllel, valamint reszeld bele a citrom héját, ebből lesz a té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez a fél narancs levét kifacsarjuk és a megmosott mazsolát beáztatjuk - a vajat kikeverjük a porcukorral, kakaóporral és a narancsok reszelt héjával, félre tesszük....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű