30 dkg margarin (kókuszzsír)
40 dkg cukor (barna ha lehet)
2 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
40 dkg liszt (ha lehet, teljeskiőrlésű búzaliszt)
2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg étcsokoládé
40 dkg sütőtök (előtte sütöttem)
1 csipet só
25 dkg zabpehely (kihagyható)
10 dkg mazsola (kihagyható)
10 dkg dió (kihagyható)
Mindent összekeverünk és 150 fok 20-25 perc.
Én eritrittel édesítettem és update liszttel sütöttem, zab nem került bele, de tök az jóval több, mint 40dkg.
A liszttel elmorzsoljuk a hideg vajat, majd a cukorral és a tojással sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük jó bő negyed órára, hogy a vaj kissé vissza tud...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt almát, összeforgatjuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd szép simára kidolgozzuk a tésztát. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyen nyújtható legyen. A sütőt előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, a sót és a tojássárgás masszához öntjük. A fehérjékből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű