340 g vaj vagy margarin,
100 g porcukor,
420 g liszt,
1 tasak sütőpor,
150 g darált dió,
1 kiskanál reszelt citromhéj,
1 teáskanál rumaroma,
2 tasak vaníliás cukor,
csipet só.
Kavarjuk ki a vajat a vaníliás cukorral és 100 g porcukorral, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet, a sütőport, a darált diót, egy csipetnyi sót, a rumaromát és a citromhéjat. Dolgozzuk össze, majd takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe 2 – 3 órára. Vegyük ki a hűtőből, nyújtsunk 5 – 6 mm vastagságú tésztát belőle, vágjuk el kb. 5 cm szélességű darabokra, tekerjük fel majd vágjuk kisebb darabokra. Formázzuk meg mindegyik tésztadarabot kifli alakúra, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd forró sütőben süssük 12 – 15 percet. Az első 5 perc eltelte után csökkentsük a sütő hőfokát közepes erősségűre. Amikor a kiflik kihűlnek, forgassuk porcukorba. Egy napig állni hagyjuk, csak a következő nap fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Aki könnyed kavarás mellett dönt, az használjon valamilyen mixert, mert pár fordulattal tökéletesen elkeverednek a hozzávalók. Hagyd a tésztát állni egy laza negyed órát, majd a gé...
Elkészítési idő:A tésztához a margarint a mézzel kis lángon összeolvasztotta, beleszórta a cukrot és a szódabikarbónát is, majd pár percig kevergetve hagyta a cukrot is feloldódni. A tűzről levév...
Elkészítési idő: 1 óra 30 percA citromfagylaltot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, majd elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk a krémszerű sűrűséget. Hosszú, véko...
Elkészítési idő: