340 g vaj vagy margarin,
100 g porcukor,
420 g liszt,
1 tasak sütőpor,
150 g darált dió,
1 kiskanál reszelt citromhéj,
1 teáskanál rumaroma,
2 tasak vaníliás cukor,
csipet só.
Kavarjuk ki a vajat a vaníliás cukorral és 100 g porcukorral, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet, a sütőport, a darált diót, egy csipetnyi sót, a rumaromát és a citromhéjat. Dolgozzuk össze, majd takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe 2 – 3 órára. Vegyük ki a hűtőből, nyújtsunk 5 – 6 mm vastagságú tésztát belőle, vágjuk el kb. 5 cm szélességű darabokra, tekerjük fel majd vágjuk kisebb darabokra. Formázzuk meg mindegyik tésztadarabot kifli alakúra, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd forró sütőben süssük 12 – 15 percet. Az első 5 perc eltelte után csökkentsük a sütő hőfokát közepes erősségűre. Amikor a kiflik kihűlnek, forgassuk porcukorba. Egy napig állni hagyjuk, csak a következő nap fogyasztjuk. Jó étvágyat!
A tészta hozzávalóit összegyúrni, másnap 3 nagyon vékony lapban kisütni. A krémhez a tejben a lisztet sűrűre főzni. Amikor kihűlt hozzákeverni a margarint, porcukrot, citromot és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa kifliket kb. fél cm-es kis karikákra vágjuk, leöntjük a 2 csomag . vaniliás cukorral és ízlés szerint kristálycukorral ízesített tejjel. Amikor a kifli a tejet magába szí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát dagasztani, félóra kelesztés. A kinyújtott tészta tetejére fél kg túró,egy vaníliás cukor, két tojás,mazsola,cukor és két kanál tejföl keveréke kerül, a tetejét őrölt fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben a kétféle lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, a tojást, a cukrot, a sót, a vajat és a végén a felf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű