Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Diós-rumos szaloncukor


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg darált dió
20 dkg darált keksz
1 narancs / héja és leve/
1 citrom reszelt héja és leve
10 dkg mazsola / áztatva és ledarálva
1 1/2 dl víz
3 ek barack lekvár
20 dkg 60-70 % os csokoládé a mázhoz
Rum aroma ízlés szerint

Elkészítés:


Összekeverjük a száraz hozzávalókat /keksz -dió-mazsola-és lekvár.
A narancs és citrom levét felforraljuk /kb 1,5 - 2 dl / öntünk hozzá még 1,5 dl vizet. Mikor összeforrt akkor kicsit lehűtjük és a darált keverékhez tesszük.Jól összedolgozzuk és egy nylon zacskót teszünk egy tálcára úgy, hogy az egyik fele lelógjon, hogy könnyen be tudjuk takarni a masszát. A masszát kiöntjük és betakarjuk a nylon másik felével és szépen elnyomkodjuk 1 cm magasságúra. Betesszük hideg helyre és mikor kihűlt akkor csíkokat vágunk belőle és kígyókat formázunk,vizes kézzel, mintha tésztát gyúrnánk. 2,5-3 cm es darabokat vágunk és egy lapos tepsi vagy másik tálca aljára sütőpapírra helyezzük és hagyjuk megszáradni egy napot.
Ez után megolvasztjuk a csokoládét és egyenként mártogatjuk a cukrokat,hogy mindenhol ellepje a csoki.Ugyan ide szépen vissza állítgatjuk és hideg helyen kihűtjük a csokit rajta. Ez után lehet csomagolni tetszés szerint és mehet a fára vagy ajándéknak.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fehér milka csokit akartam olvasztani és sajna összeállt az egész , nem lehetett mártogatni. Ezért javaslom inkább a tortabevonót vagy milka sima csokoládét.

Diós-rumos szaloncukor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Amerikai csokitorta
Amerikai csokitorta

A tészta elkészítése: 1. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. 2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tamás
Epres-túrós máktorta
Epres-túrós máktorta

Először a tésztát készítjük el. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat, hozzáreszeljük a citrom héjá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárga tetejű diós sütemény
Sárga tetejű diós sütemény

Megkeverjük a cukrot és a növényi zsiradékot. A tojásfehérjéből habot keverünk. A zsiradékos cukorba, óvatosan diót, lisztet, AranyKalász pudingport keverünk, így sűrűbb tészta jö...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vargabéles -desszert
Vargabéles -desszert

Törjük át a túrót, és keverjük el a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Adjuk hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk