Családireceptkönyv.hu

LEGKÖNNYEBB CSOKOLÁDÉS SÜTEMÉNY


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaó
6 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
6 evőkanál cukor
6 tojás
A krémhez:
300 g étcsokoládé
300 ml habtejszín
A belocsoláshoz:
200 ml víz
5 evőkanál cukor
rumaroma
A csokoládébevonathoz:
300 g cukor
150 ml víz
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaó

Elkészítés:


A tésztát készítjük el először. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet is. A lisztet, a sütőport és a kakaót beletesszük a keverékbe. Jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tojáshabot. Papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése: A csokoládét törd apróra, tedd egy edénybe és öntsd rá a nem felvert tejszínt. Melegítsd fel amikor a csokoládé elolvadt, vedd le a tűzhelyről és hagyd kihálni. Tedd hűtőbe, amíg a tészta sül. Majd robotgéppel verd fel a krémet, így finom habos lesz.

A csokoládémáz elkészítése: A vizet a cukorral tedd egy edénybe és lassú tűzön főzd, amíg a cukor elolvad. Tedd bele a mézet és a cukrot, keverd össze és vedd le a tűzről.

A belocsoláshoz: A vizet a cukorral forrald fel, majd ízesítsd rumaromával.

A sütemény összeállítása: A kihűlt tésztát hosszában vágd ketté és locsold be a sziruppal. A krémet kend rá a lapra és fedd be a másik belocsolt lappal. Vágd kockára a süteményt és mindegyik szeletre csorgass a mázból. A megmaradt krémmel, csokoládédarabokkal díszítheted. Tedd hűtőbe, amíg a bevonat megszilárdul.

LEGKÖNNYEBB CSOKOLÁDÉS SÜTEMÉNY

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BOUNTY GOLYÓ
BOUNTY GOLYÓ

A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. 2 Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is...

Elkészítési idő: 45 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Epres szelet
Epres szelet

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat) és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Paine Neframantata
Paine Neframantata

Se pune intr-un castron faina cernuta si se aseaza deasupra, sarea si zaharul, precum si drojdia uscata. Cu o furculita se amesteca toate, apoi se ia o lingura de lemn. Incepem...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Napraforgó kalács
Napraforgó kalács

Hagyjuk pár percig pihenni. Addig a másik tésztát vesszük elő. Leválasztjuk az egy negyed részét, cipót formázunk belőle, félretesszük, ez lesz a kalács közepe. A maradék háromne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk