Tésztához
3 dbtojás
150 g kristálycukor
60 mlolaj
100 mltej
300 gbúzafinomliszt
2 ev. kanálkakaópor
1 csomagsütőpor
Túrós töltelékhez
500 gkrémesre kevert túró vagy ricotta
4 ev. kanálcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvanília puding
100 mltej
Először elkészítjük a túrós tölteléket, ehhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az olajat és a tejet. A lisztet, kakaót és sütőport összekeverjük, és állandó kevergetés mellett kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához, úgy, hogy csomómentes legyen.
A kuglófformát zsírral kikenjük és egységesen beszórjuk liszttel. Beleöntjük a tészta harmadát, majd a tésztára kanalazzuk a töltelék felét. Ezután újabb réteg tésztát töltünk rá és ismét a töltelék következik, végül a maradék tészta. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, és a kuglófot 10 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 160 °C-ra, és készre sütjük a kuglófot.
A cukrot és a zselatint fokozatosan összekeverjük a joghurttal, majd lábasban melegítjük, amíg felolvad a zselatin, de nem szabad forralni! Felverjük a tejszínhabot a habporból, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 tojásból gesztenyelisztes piskóta. Krém: 8 dl kókusztej 1 csomag zselatin méz vanília Eredeti krém: 5 dl kókusztejet felforralunk vaníliával. 3 tojás sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítettem el: A tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem. Hozzádolgoztam a kakóport és a pudingport. Majd lassan adagolva a tejet is. Kis láng...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű