1 tojás
1 tojás sárgája
1/2 cs. sütőpor
2 pohár tejföl
kevés rum
kevés cukor
liszt, amennyit felvesz
1/2 l olaj a sütéshez
Összegyúrni, kinyújtani, derelye vágóval darabolni, kisütni, porcukorral megszórni.
A vajat felmelegítjük, hozzáöntjük a langyos tejet. Az egész tojásokat simára, de nem habosra keverjük a cukorral, ehhez öntjük a langyos tej-vaj keveréket és végül a sütőporos lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet vastag aljú teflonedénybe öntöm. A vaníliarudat felhasítom, a magokat belekaparom a tejbe és a héjat is beleteszem. Felteszem melegíteni, ügyelve, hogy ne forrjon fel, épp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a nyers tojást, a lisztet, a főtt tojásokat, amelyeket előzőleg szitán áttörtünk, jól összekeverjük, majd beletesszük a reszelt csokol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztből, olvasztott Rama margarinból a cukorral, sóval, felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. Liszttel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű