Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ribizlis piskótatekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

5 tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor
2 ek olaj

krém

3 dl tej
3 csapott ek. búzadara
3-4 ek. cukor
1 citrom héja
10 dkg puha vaj
20 dkg leszemezett ribizli

Elkészítés:



Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral, egészen addig, míg könnyű, lágy krém lesz belőle. Mixerrel kb. 12-15 perc. A lisztet elkeverem a kakaóporral és a tojásos masszához szitálom, óvatosan beleforgatom. Végül a tál oldaláról belecsorgatom az olajat is.
Egy nagy sütőlemezt (30x40cm) kibélelek sütőpapírral, erre simítom a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütöm.
Egy nagy konyharuhát kiterítek, kevés vizet permetezek rá (egy virág permetezővel) erre borítom a kisült tésztát. Óvatosan lehúzom róla a papírt, majd a ruhával együtt feltekerem. Így hagyom kihülni.
Elkészítem a krémet:


A tejet felforralom, majd a búzadarát beleszórom. Állandó kevergetés mellett besűrítem. Belekeverem a cukrot, a reszelt citromhéjat. Tetejére egy darab folpack-ot borítok, így hűtöm ki. Ha szobahőmérsékletű habosra keverem a vajjal, majd beleforgatom a ribizlit.
A piskótát óvatosan szétnyitom, megkenem a krémmel és feltekerem. Ezután lehet díszíteni, vagy csak porcukorral meghinteni

Ribizlis piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
A LEGFINOMABB KÓKUSZTEKERCS
A LEGFINOMABB KÓKUSZTEKERCS

A tésztához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, utána hozzáadjuk apránként a fele-fele arányú tejet és tejszínt hogy jól formázható masszát kapjunk. Két részre osztjuk a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Flan patissier
Flan patissier

Keverjük össze a tészta hozzávalóiból a lisztet, a cukrot és a sót, majd kis darabokban adjuk hozzá a vajat. Mossuk meg a kezünket hideg vízzel, majd nagyon gyors mozdulatokkal (h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa
Császármorzsa

Elkészítés : A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel. Ha letelt az 1 óra...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Nyújtott rétes
Nyújtott rétes

Mindent összegyúrtam,ha még kicsit ragad a kezünkhöz összeállítás után,akkor csak a kezünket lisztezzük és újra gyúrjuk,míg egy könnyen formálható,de nem ragacsos tésztát kapunk P...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk