10 dkg dió
6 evőkanál eritrit
4 tojás
2 evőkanál mandulaliszt
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
20 dkg étcsokoládé
dióbél
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Fokozatosan adagold hozzá az eritritet, majd egyesével a tojássárgákat. A mandulalisztet elegyítsd a sütőporral, a kakaóporral, a darált dióval, és forgasd óvatosan a masszához, nehogy összetörjön.
Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 170 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 25 perc alatt süsd meg, majd teszteld tűpróbával. Ha beleszúrsz egy kést, és nem marad rajta massza, ki is veheted a sütőből. Vízgőz felett olvaszd meg a nagyon jó minőségű étcsokit, és kend vastagon a sütire. Végül díszítsd dióval.
Elkészítés15 perc, sütés: 25 perc
1. Kapcsoljuk be a sütőt 180-200 fokra. 2. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sütőport egy kisebb tálban. 3. Egy közepes tepsit kenjünk ki a vaj felével, vagyis kb. 5 dkg...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA mézeskalács elkészítéséhez elsőként a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A diókrémhez a tejet a porcukorral fölforraljuk. A diót beleszórjuk, elkeverjük, a tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A jól megmosott citrom reszelt sárga héjával és a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A túrótölteléket összedolgozzuk, a tésztát kinyújtjuk, és a 2/3 részét sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű