3 körte
2 evőkanál méz
2-3 dl fűszeres vörösbor (Christmas Glühwein)
2 evőkanál vanília- vagy puncspuding
a tálaláshoz : fagylalt, tejszínhab
A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Lábasba rakjuk, felöntjük a fűszeres vörösborral. Fontos, hogy a bor ellepje a gyümölcsöt, amennyiben kevés, pótoljuk vízzel. Felforraljuk, hozzáadjuk a mézet és puhára főzzük, majd kiszedjük a körtéket. . Egy kevés hideg vízben elkeverjük a pudingport, és óvatosan belekeverjük a vörösborba.
Finom mártást kell hogy kapjunk.
Tálaláskor 2 fél körtére teszünk 2 gombóc fagylaltot, meglocsoljuk a bormártással. Tejszínhabbal díszítjük.
A cukrot a joghurttal és a zselatinporral melegítsd fel, majd tedd hűtőbe, hogy kicsit lehűljön. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, és adagold hozzá a joghurthoz. Egy őzg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése legalább olyan egyszerű, mint a tölteléké. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd morzsoljuk hozzá a vajat. Ha kezd összeállni, adjuk hozzá a cukrot és a toj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az aszalt szilva kivételével a puszedlik hozzávalóit (liszt, porcukor, méz, olvasztott vaj, tojás, tej, sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék) alaposan összegyúrjuk. Az így kapott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy edényben keverjük össze a búzadarát, a cukrot, a tojásokat, a kefirt, a szódabikarbónát, a kakaót, majd hagyjuk állni 20 percen keresztül. Ez idő alatt a búzadara a nedvességtő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű