3 körte
2 evőkanál méz
2-3 dl fűszeres vörösbor (Christmas Glühwein)
2 evőkanál vanília- vagy puncspuding
a tálaláshoz : fagylalt, tejszínhab
A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Lábasba rakjuk, felöntjük a fűszeres vörösborral. Fontos, hogy a bor ellepje a gyümölcsöt, amennyiben kevés, pótoljuk vízzel. Felforraljuk, hozzáadjuk a mézet és puhára főzzük, majd kiszedjük a körtéket. . Egy kevés hideg vízben elkeverjük a pudingport, és óvatosan belekeverjük a vörösborba.
Finom mártást kell hogy kapjunk.
Tálaláskor 2 fél körtére teszünk 2 gombóc fagylaltot, meglocsoljuk a bormártással. Tejszínhabbal díszítjük.
Külön-külön megfőzzük. 25 dkg vajat 20 dkg porcukorral jól kikeverjük ennek a kétharmadát a puncspudinghoz 1/3-át a vaníliás pudinghoz keverjük. A lapokat megtöltjük úgy, hogy kö...
Elkészítési idő:a tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,ketté osztjuk ( felét becsomagolljuk folpackba -az egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük-a másiket a mélyhűtőbe -20 perc után a hűtőből kivesszük ....
Elkészítési idő: 30Először a krémhez megfőzzük a tejben, a cukorral a pudingot és félretesszük hűlni. A tésztához feltesszük a vizet forrni hozzáadjuk a vajat és a sót majd mikor a zsiradék elolva...
Elkészítési idő: