Tészta:
30 dkg liszt
10 dkg zsír
1 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
kevés tej
reszelt citromhéj
3 tojássárgája
Töltelék:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
kb fél kg meggy vagy 1 üveg magozott meggy
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral és a tojássárgákkal a citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtunk, megkenjük lekvárral.
A két szélére sorban meggyszemeket rakunk (függőlegesen) majd felhajtjuk a tésztát a meggyre 2x vagy 3x a közepe felé. Kb 7 cm maradjon ki a tészta közepén, oda tesszük a tölteléket. A töltelékhez a fehérjét a cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a diót. Előmelegített sütőben sütjük, halvány rózsaszínre. Kihűlés után szeleteljük, meg lehet porcukrozni. Nagyon finom és sokáig eláll, már ha nem falja fel a család. A maradék tésztával is így járunk el.
1. Először a piskótát készítjük el. Ehhez a lisztben eldolgozzuk a sütőport. 2. A 10 tojás sárgáját robotgéppel elkeverjük a cukorral, majd a felvert tojásfehérjét is fakanálla...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz epret botmixerrel pépesíteni. A túrót ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal jól kikeverni, majd összekeverni a pépesített eperrel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat), és sütőpapírt fektetünk 2 db 30x40 cm-es tepsibe. 2. A tejcsokoládét apróra törjük, gőz fölött simára olvasztjuk, félr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sűrített tejből karamellt készítünk. Dobozos esetén így járunk el, tubusos esetén pedig így. A kész karamellt langyosra hűtjük. A vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű