menu

Családireceptkönyv.hu

Páva szem


Írta:

Elk. idő: 2h.(1h. kelés)
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



Tészta:
30 dkg liszt
10 dkg zsír
1 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
kevés tej
reszelt citromhéj
3 tojássárgája
Töltelék:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
kb fél kg meggy vagy 1 üveg magozott meggy

Elkészítés:



Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral és a tojássárgákkal a citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtunk, megkenjük lekvárral.
A két szélére sorban meggyszemeket rakunk (függőlegesen) majd felhajtjuk a tésztát a meggyre 2x vagy 3x a közepe felé. Kb 7 cm maradjon ki a tészta közepén, oda tesszük a tölteléket. A töltelékhez a fehérjét a cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a diót. Előmelegített sütőben sütjük, halvány rózsaszínre. Kihűlés után szeleteljük, meg lehet porcukrozni. Nagyon finom és sokáig eláll, már ha nem falja fel a család. A maradék tésztával is így járunk el.

               Páva szem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Túrótorta áfonyaöntettel
Túrótorta áfonyaöntettel

A kekszet összetörjük és a vajjal jól összedolgozzuk, ezt robotgéppel is megtehetjük, majd kivajazott sütőformába tesszük. Jól megnyomkodjuk, ez lesz a süteményünk alapja. A túrót...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KÓKUSZOS BÖGRÉS *
KÓKUSZOS BÖGRÉS *

A tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük.Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport a tejjel váltogatva, végül a kókuszreszeléket. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát és előmeleg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Grízes krémes
Grízes krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Vaníliás süti Árpitól
Vaníliás süti Árpitól

Krém két részből áll. Először a tejet, lisztet , tojást összekeverni és megfőzni pici lángon addig amig pudingossá nem válik. Megvárni amíg kihűl. Ezalatt vajat felverni, utána a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk