Családireceptkönyv.hu

Citromkrémes habcsókszelet


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A habcsók laphoz:
6 tojásfehérje
5 ek. erythritol (granulátum)
20 dkg török mogyoró
8 dkg erythritol (por alakú)

A citrom krémhez:
0,5 dl mandulatej
0,7 dl frissen facsart citromlé
10 dkg erythritol (por alakú)
6 tojássárgája
2 csapott ek. tápióka keményítő
3 ek. kókuszolaj
1,5 dl behűtött kókuszkrém

A csokoládé glazúrhoz:
10 dkg étcsokoládé (tej-, cukor- és szójamentes)
1 dl kókuszkrém

Elkészítés:


Kezd a krémmel, a kókuszvaj és a kókuszkrém kivételével minden hozzávalót tegyél egy kisebb vastagfalú fazékba és habverővel keverd csomómentesre. Alacsony lángon, folyamatosan keverve főzd sűrű krémmé, de figyelj, hogy ne forrjon a krém, mert a tojássárga kicsapódhat. A besűrűsödött krémet kapard át egy másik tálba, keverd hozzá a kókuszolajat, majd lefedve hagyd kihűlni. Az előre behűtött kókuszkrémet verd kemény habbá és forgasd bele a kihűlt citromos krémbe, felhasználásig tedd hűtőbe. A habcsók laphoz a tojásfehérjéket verd fel, amikor félkemény, kanalanként add hozzá a granulátumos édesítőt, keverd fényes, kemény habbá, körülbelül 5 percig. A mogyorót és a por alakú édesítőt daráld meg finom szeműre, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabba. Egy nagy méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd rá a mogyorós tojáshabot téglalap formában. Előmelegített 180 C ° fokos sütőben süsd körülbelül 20 percig. Próbáld meg megemelni a habcsók egyik sarkát, ha elmozdul a sütőpapírról, akkor készen van, hagyd kihűlni. A lapot vágd 3 egyforma csíkra, kend meg az első lapot a krém felével, tedd rá a második lapot, kend meg a krém másik felével, borítsd be a harmadik lappal, tedd hűtőbe, míg elkészíted a glazúrt. A kókuszkrémet forrald fel, a csokit vízgőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá habverővel a kókuszkrémet, sűrű csokis krémet fogsz kapni. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál kókusztejet keverhetsz hozzá. Hűtsd le, majd vond be vele a felső lapot, nem baj, ha lecsurog az oldalára. Tedd hűtőbe pár órára, majd szeleteld fel, a tetejét díszítsd kis citrom szeltekkel

Trükkök, tippek, praktikák:


Trollanyu

Citromkrémes habcsókszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Mézes kalács
Mézes kalács

Gyúrjuk jól össze előző este. Nyújtsuk kb. fél centi vastagságúra, szaggassuk sütőformával. Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon, max. 6 percig süssük. Sütésnél megdagad. Máz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Hógolyó
Hógolyó

A tésztát a hozzávalókkal összegyúrjuk fél cm vastagra nyújtjuk majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A cukrot a tojás fehérjével gőz fölött kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas mazsolás diós csiga
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Fahéjas mazsolás diós csiga

25 dkg vajat elforgácsolunk, sóval, vaníliás cukorral, 5 dkg cukorral, a liszttel és a túróval összedolgozzuk. Fóliába tekerve 1 órán át pihentetjük a hűtőben. Közben beáztatjuk...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kráter süti
Kráter süti

30*40 cm- es tepsiben sütöttem

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk