0 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
30 dkg vaj (margarin is jó hozzá)
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
2 tojássárgája
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tojásfehérje
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a kemény – felkockázott – vajat/margarint mély tálban kézzel morzsaszerűvé összedolgozom. A felét egy másik tálba teszem. A kakaós változathoz hozzáadom a két evőkanál kakaóport és egy tojássárgáját, majd összegyúrom. A fehér tésztához hozzáadom a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját, és ezt is összegyúrom. A tésztacipókat 1-2 órára a hűtőbe teszem.
A sakktáblás változat:
Lisztezett felületen egy centi vastagra nyújtsuk a tésztát, majd 1×1 centis hasábokat vágjunk belőle; 3×3-as vagy 4×4-es kekszeket készíthetünk. Felváltva helyezzük egymás mellé, egymás fölé a fehér és a kakaós hasábokat, ragasztóként használjunk tojásfehérjét. A rudat kb. 3 milliméter vékony, tojásfehérjével megkent tésztalapba tekerjük, majd szeleteljük!
Az egész tojásokat kihabosítom a cukorral és a vajjal. Hozzákeverem a tejet, majd a sütőporos lisztet. Kettéveszem a masszát és az egyikhez hozzákeverem a kakaóport. Rétegezve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krémhez egy tálban felverünk 5 dl Hulala tejszínt ( ha cukormentes, cukorpótló és habfixáló is kell hozzá), majd egy másik tálban összeforgatunk 5 dl tejfölt, 1 citrom levével+ r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük. Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű