0 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
30 dkg vaj (margarin is jó hozzá)
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
2 tojássárgája
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tojásfehérje
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a kemény – felkockázott – vajat/margarint mély tálban kézzel morzsaszerűvé összedolgozom. A felét egy másik tálba teszem. A kakaós változathoz hozzáadom a két evőkanál kakaóport és egy tojássárgáját, majd összegyúrom. A fehér tésztához hozzáadom a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját, és ezt is összegyúrom. A tésztacipókat 1-2 órára a hűtőbe teszem.
A sakktáblás változat:
Lisztezett felületen egy centi vastagra nyújtsuk a tésztát, majd 1×1 centis hasábokat vágjunk belőle; 3×3-as vagy 4×4-es kekszeket készíthetünk. Felváltva helyezzük egymás mellé, egymás fölé a fehér és a kakaós hasábokat, ragasztóként használjunk tojásfehérjét. A rudat kb. 3 milliméter vékony, tojásfehérjével megkent tésztalapba tekerjük, majd szeleteljük!
http://eletszepitok.hu/pepita-teasuti-es-keksztekercs/
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a porcukorral kikeverjük, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk, a fehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd apránként a liszttel együtt a masszáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk,a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (annyira keményre,hogy ha fejre fordítjuk az edényt ne essen ki belőle :D).Utána a tojássárgákat egyesével az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes